...
...

Kuva: PTR

Sense N Insightilta apua pakkausmerkintöihin

18.11.2021

Sense N Insight kokoaa saman katon alle joukon pakkausalan asiantuntijoita ja tarjoaa silmänliike- sekä käytettävyystutkimusta, joiden tuloksia yritykset voivat hyödyntää pakkauskehityksessään. Kesästä alkaen palveluihin on kuulunut myös pakkausmerkintäkonsultointi, kun yrityskauppojen kautta asiantuntijajoukkoon liittyi elintarviketieteiden maisteri Heli Nykänen.

Elintarvikkeita markkinoille tuova yritys on vastuussa siitä, että pakkauksissa näkyvät tuotetiedot ja -merkinnät on esitetty EU:n elintarviketietoasetuksen mukaisesti. Yritykselle on siis hyvin tärkeää, että sen pakkauksissaan käyttämät merkinnät ovat kohdillaan, sillä pakollisten merkintöjen puutteellisuus tai virheellisyys saattaa pahimmassa tapauksessa johtaa takaisinvetoihin. Vaikka kaupan hyllyjä kolutessa voi joskus tuntua, että käytännöt ovat monenkirjavia, on pakollisille pakkausmerkinnöille olemassa säännöt, joita yritysten tulee noudattaa.

Sen lisäksi, että tuotetiedot ovat pakkauksissa pakollisia, ovat jotkut yritykset päätyneet lisäämään kuvia, joilla eri ainesosien suhdetta kuvataan. Sekä Heli Nykänen että Sense N Insightin perustajajäsen, Package Testing & Research Oy:n toimitusjohtaja Virpi Korhonen pitävät tätä hyvänä suuntauksena.
– Tuotteen sisältämät ainesosat on paljon helpompi hahmottaa, kun ne on esitetty konkreettisesti kuvalla, Korhonen toteaa.

Lue koko artikkeli Pakkaus-lehdestä 7/2021 tai Pakkausyhdistyksen verkkosivuilta: https://www.pakkaus.com/merkitykselliset-pakkausmerkinnat/

Related Posts

Kiinnostavatko pakkausalan uutiset?
Tilaa ilmainen uutiskirjeemme.

Tilaa tästä