ScanStar-kilpailu täyttää 50 vuotta

JULKAISTU: 2019-03-14
PÄIVITETTY: 2023-02-16


Pohjoismainen pakkauskilpailu ScanStar täyttää jo 50 vuotta. Ilmoittautuminen vuoden 2019 kilpailuun on nyt avattu, ja auki toukokuun loppuun asti.

Kilpailun voittajat pääsevät suoraan osallistumaan arvostettuun WorldStar-pakkauskilpailuun, jossa suomalaisillakin pakkauksilla on ollut menestystä.

ScanStariin osallistuvien pakkausten pitää olla jossakin Pohjoismaassa suunniteltu, rakennettu ja tuotettu. Pakkauksen on oltava käytössä markkinoilla, ennen kuin se osallistuu kilpailuun. Myös pohjoismaisen yrityksen tilaama pakkaus voi osallistua kilpailuun.

Kilpailussa pakkauksia arvostellaan taloudellisesta, teknisestä ja ympäristön näkökulmasta. Tarkasteltavia asioita ovat pakkauksen ulkoasu, käytettävyys ja toiminta koko ketjussa.

Lisätietoja kilpailusta löytyy ScanStarin sivustolta.

Jatka lukemista

Päätyykö pakkaus hylkyyn vai kiertoon?

Lajittelu ja muovipakkauksen päätyminen oikeaan paikkaan kierrätyslaitoksella määrittävät kierrätyksen onnistumisen.
ia_ahl_etiketit

Valion maitotölkit pukeutuvat kevätkuoseihin

Viljele hyvää -maitotölkit ilmestyvät kauppoihin tästä viikosta alkaen ja ovat saatavilla heinä-elokuun vaihteeseen asti.
Valio 22032022

Suomalaisväriä Pro Carton Young Designers -kilpailussa

Lapin yliopiston teollisen muotoilun opiskelija Senni Virransola pääsi ainoana suomalaisena jatkoon kansainvälisessä suunnittelukilpailussa.
Pro Carton 12082021

360 Services auttaa optimoimaan pakkausta

Metsä Boardin uusi palvelukokonaisuus tarjoaa asiakkaille entistä paremmat mahdollisuudet kehittää pakkauksiaan.
MetsäBoard 26052021

Uusimmat uutiset

Blue Ocean Closures lanseeraa uuden korkin kartonkisille nestepakkauksille

Blue Ocean Closuresin uusi kuidusta valmistettu korkki on kehitetty erityisesti aseptisesti pakatuille pitkään säilyville tuotteille kuten mehuille, kasvipohjaisille juomille ja keitoille.
BOC-Overcap-1024x683-1000x1400x(1)

PPWR siirtyi askeleen lähemmäs

EU:n ympäristön, kansanterveyden ja elintarvikkeiden turvallisuuden valiokunta (ENVI Environment, Public Health and Food Safety) on hyväksynyt kompromissin, joka syntyi parlamentin, neuvoston ja komission välillä. Tämä tarkoittaa, että pakkaus- ja pakkausjätteiden asetuksen (PPWR) hyväksyminen tuli askeleen lähemmäksi.
EU-1x

Yhdistämällä paperin ja muovin Arla säästää 32 tonnia muovia vuodessa

Trendi muovipakkausten korvaamiseksi paperin ja muovin yhdistävillä pakkauksilla jatkuu, samoin valmistajien kyseenalaiset perustelut, että ne ovat ympäristön kannalta parempi vaihtoehto.
Arla Orig

Metsä Board investoi nykyisiin tehtaisiin

Metsä Board on tiedottanut hylänneensä suunnitelman perustaa taivekartonkitehdas Kaskisiin. Sen sijaan yhtiö suunnittelee laajoja investointeja nykyisiin tehtaisiin ja uusien tuotevaihtoehtojen kehittämistä Simpeleen, Kyron ja Husumin tehtailla.
metsäx