...
...

Sahatavaran kääreet kierrätykseen

11.09.2022

UPM Timber ja Lassila & Tikanoja ovat ottaneet käyttöön uuden pakkausmateriaalin kierrätyskonseptin, jossa käytetyt muoviset sahatavarakääreet noudetaan asiakkailta ja kierrätetään uudeksi pakkausmateriaaliksi. Asiakkaat saavat hyvityksen yhteistyöstä.

Uusi kierrätyskonsepti otettiin käyttöön kesän 2022 aikana, ja se on saanut positiivisen vastaanoton asiakkaiden keskuudessa. Kierrätyksen pilotoinnissa on mukana myös hirsitalovalmistaja Honkarakenne. Kierrätyskonseptin laajentamista ulkomaisille vientiasiakkaille selvitetään.

UPM Timber tavoittelee päästöjensä pienentämistä ja vastuullisuutensa parantamista, tahtotilana on irtautua fossiilisista raaka-aineista kokonaan. UPM haluaa edistää myös kumppaniensa vastuullisuustyötä, missä yhtenä keinona on sahatavarakääreiden kierrättäminen.

Uudessa kierrätyskonseptissa sahatavarakääreet muuttuvat jätteestä raaka-aineeksi. Aiemmin energiajätteeseen ohjautuneet muovikääreet kerätään erilleen ja noudetaan hyvitystä vastaan suoraan asiakkaalta jatkokäsittelyyn L&T:n kierrätyslaitokselle. Materiaali pääsee kiertämään suljettuna kiertona yhä uudelleen uusiksi sahatavarakääreiksi.

Kierrätykseen soveltuvat kaikki tavanomaiset muoviset sahatavarakääreet, jotka pakataan rahtivalmiiksi paaleiksi asiakkaan luona ja toimitetaan L&T:n alueterminaalin kautta muovikierrätyslaitokselle Merikarvialle. Laitoksella materiaali pestään ja uusioidaan kierrätysgranulaatiksi, joka käytetään samojen sahatavarakääreiden uusiovalmistamiseen.

Kierrätyskonsepti toimii aluksi Suomessa, mutta selvityksessä on sen laajentaminen ulkomaisia vientiasiakkaita palvelemaan. Hyödyt tulevat koko ketjulle, kun poltettavan jätteen määrä vähenee ja kierrätysaste nousee.

UPM Timber siirtyi aiemmin tänä vuonna kokonaan kierrätysmuovia sisältävään sahatavarakääreeseen. Pitkän aikavälin tavoitteena on luopua fossiilisesta muovista kokonaan.

 

Related Posts

Kiinnostavatko pakkausalan uutiset?
Tilaa ilmainen uutiskirjeemme.

Tilaa tästä