...
...

S-ryhmän omien merkkien, Xtran ja Rainbown muovisiin tiivistemehupulloihin tulee pantti. Kuva: S-ryhmä.

S-ryhmä vaihtaa mehupullot pantillisiksi

08.04.2019

S-ryhmän omien merkkien, Xtran ja Rainbown muovisiin tiivistemehupulloihin tulee pantti ja ne voi jatkossa kierrättää palauttamalla takaisin myymälään. S-ryhmä haluaa näin lisätä muovinkierrätystä ja hyötyjä ympäristölle.

Tiivistemehupullot muuttuvat pantillisiksi vaiheittain kevään ja kesän aikana. Huhtikuussa pantillisiksi muuttuvat kaikki Xtra mehutiivistepullot. Syksyllä vuorossa ovat Rainbow tiivistemehupullot.

Teon taustalla on S-ryhmän muovilinjaus, joka sisältää konkreettisia tavoitteita ja tekoja vastuullisen muovin käytön edistämiseksi.

”Kiertotalous kuuluu kaikille ja siksi halusimme ensimmäisten joukossa markkinoilla edistää muovin kierrätystä pantillisuudella. Se kannustaa asiakkaita palauttamaan muoviset mehupullot palautusautomaatteihin ja näin muovi saadaan yhä uudestaan kiertoon uusiksi pulloiksi ja pakkauksiksi”, suunnittelujohtaja Mika Lyytikäinen S-ryhmän vähittäiskaupasta kertoo.

S-ryhmän tavoitteena on, että sen kaikkien oma merkki -tuotteiden pakkaukset ovat kierrätettäviä vuoden 2022 loppuun mennessä.

Palautettujen kierrätysmuovipullojen määrä on kasvanut S-ryhmässä vuosittain. Vuonna 2017 S-ryhmän myymälöihin palautettiin 178 miljoonaa kierrätettävää muovipulloa, mikä on 9 miljoonaa pulloa enemmän edelliseen vuoteen verrattuna.

Related Posts

Kiinnostavatko pakkausalan uutiset?
Tilaa ilmainen uutiskirjeemme.

Tilaa tästä