...
...

Ryhmäpakkauskoneella tehoa tuotantoon

11.11.2021

Saarioisilla on pitkät perinteet Huittisissa. Tehdasta perustettaessa vuonna 1972 täällä valmistettiin muun muassa punajuuri- ja kurkkusäilykkeitä, mutta niiden valmistuksesta on sittemmin luovuttu. Nykyisin täällä tehdään Saarioisten salaatinkastikkeet, salaatteja, kiisselit, jälkiruuat, osa puuroista, hillot ja marmeladit 120 vakityöntekijän voimin. Tehdas toimii pääasiassa kahdessa vuorossa.

Parhaillaan tehtaalla valmistaudutaan vuoden suurimpaan sesonkiin, jouluun. Tehtaan tuotannon ”säilyvien puolella” joulua on jo tehty tähtitorttumarmeladin muodossa koko syksy ja samalla valmistaudutaan ”tuorepuolen” joulusesonkiin nostamalla varastotasoa, jotta työntekijöitä saataisiin irrotettua rosollin valmistukseen. Rosollin valmistusta varten tehtaalle rekrytoidaan noin 120 henkilöä, joista 40 tulee vahvistamaan joukkoa rosollin kiivaimpaan valmistukseen joulun alla.

Viisikymmenvuotiaaseen tehtaaseen on matkan varrella tehty lukuisia investointeja, jotta vauhti pysyisi yllä. Viime aikoina elinvoimaa on vahvistettu muun muassa energiatehokkuutta parantamalla.

Tahtotilana on automaatioasteen nosto. Viimeisimmät investoinnit linjastoihin onkin saatu juuri käyttöön ja salaatinkastikkeita ja hilloja valmistavat linjat pyörivät täysillä. Hillolinjaston ryhmäpakkaus koostui aiemmin pahvisesta tarjottimesta ja muovikääreestä, jonka toimivuus muun muassa keskusliikkeiden automaattivarastoissa aiheuttaa haasteita. Tarvetta oli hakea ratkaisuja myös muovin määrän vähentämiseksi. Valittua linjausta tullaan jatkamaan muidenkin linjojen osalta.

Ratkaisuksi linjaston loppupäähän tuli Stora Enson W50-ryhmäpakkauskone, joka ryhmittelee automaattisesti kuusi hillopurkkia aaltopahviseen laatikkoon. Kyseinen ryhmäpakkauskone on jo toinen Stora Enson tänä vuonna Saarioisten Huittisten tehtaalle toimittama pakkauslinja. Aiemmin keväällä toimitettiin vastaava W50-ryhmäpakkauskone kastikepulloille.

Lue koko artikkeli Pakkaus-lehdestä 7/2021 tai Pakkausyhdistyksen verkkosivuilta: https://www.pakkaus.com/saarioinen-ja-stora-enso-yhteistyolla-marjat-laatikoihin/

Related Posts

Kiinnostavatko pakkausalan uutiset?
Tilaa ilmainen uutiskirjeemme.

Tilaa tästä