...
...

Ruotsin ympäristöminensteri Isabella Lövin (Ympäristöpuolue).

Ruotsi perumassa muoviveroa?

26.01.2021

Ruotsin hallituksen suunnitelmia verottaa kertakäyttöisiä muovipakkauksia todennäköisesti lykätään. –Nykyisen pandemian aikana ei ole asianmukaista periä veroa, sanoo Ruotsin ympäristöministeri Isabella Lövin.

Vero koskisi Ruotsissa kertakäyttöisiä pakkauksia, mm. muovikuppeja pikaruokapaikoissa ja take away -tuotteissa.

Esimerkiksi Ruotsin työnantajaliitto Svensk Näringsliv on kommentoinut, että meneillään olevan pandemian aikana kertakäyttöiset muovituotteet ovat entistäkin tärkeämpiä, koska niiden avulla kuluttajat voivat noutaa valmiita ruokia esimerkiksi ravintoloista niissä oleskelun sijaan, jonka taas katsotaan vähentävän tartuntavaara. Svensk Näringsliv uskoo myös, että vero vaikuttaisi kielteisesti moniin yrityksiin, jotka ovat muutenkin vaikeuksissa pandemiarajoitusten vuoksi.

Muoviveron on tarkoitus astua voimaan tämän vuoden marraskuussa, mutta nyt ympäristöministeri Isabella Lövin kertoo esittävänsä veron lykkäämistä. –   Covid 19 -pandemian aikana ei ole tarkoituksenmukaista verottaa kertakäyttötuotteita, vaan on varmistettava, että yritysten toiminta voi jatkua ilman kustannusvastuiden lisäämistä, hän sanoo. Lue lisää (på svenska)

 

Kiinnostavatko pakkausalan uutiset?
Tilaa ilmainen uutiskirjeemme.

Tilaa tästä