...
...

Ruokapakkaamisen linjoilla

28.03.2022

Finnvacum muutti pari vuotta sitten uusiin toimitiloihin Sipooseen Söderkullan teollisuusalueelle. Ensimmäisen kerroksen demo- ja showroom-alueella asiakkaat voivat käydä tutustumassa koneisiin ja linjastoihin. – Laitteita on esillä pienen elintarviketehtaan verran, sanoo yrityksen toimitusjohtaja Christer Weckström.

Kuluttajien kauppakassit täyttyvät lihatuotteista, leikkeleistä, juustoista, valmisruuista, salaateista tai vegetuotteista, joka on pakattu vakuumiin tai muunnellun ilmakehän MAP-pakkauksiin. Melkeinpä voisi väittää, että jokaisessa suomalaisessa ruokakassissa on lukuisia tuotteita, jotka on valmistettu tai pakattu Finnvacumin toimittamilla laitteilla yrityksen toimittamiin pakkauksiin.

Finnvacumin maahantuomat ja markkinoimat elintarvikkeiden käsittelykoneet ja pakkauslinjastot on saatu näyttävästi esille uuden rakennuksen demoalueelle. Alue on ollut valmistumisestaan asti ahkerassa käytössä, kun muun muassa elintarviketeollisuuden prosesseja, laadunvarmistamista tai etiketöintiä tarvitsevat asiakkaat ovat päässeet tutustumaan laitteisiin. Yrityksen asiakkaina on kaikenkokoisia, niin isoja, keskisuuria kuin ihan pieniäkin suomalaisia elintarvikealan toimijoita. Pieni osa yrityksen liikevaihdosta, noin viisi prosenttia, tulee elintarvikealan ulkopuolelta.

Linjastot ja laitteet pyritään kokoamaan omissa toimitiloissa ennen niiden toimittamista asiakkaille – uudessa talossa tällaisille toiminnoille on hyvin tilaa joko demoalueella tai taempana verstaan puolella. Linjastojen kokoamisella etukäteen saadaan varmistettua niiden toimivuus ennen kuin laitteet asennetaan lopulliseen määränpäähänsä eli asiakkaan tuotantotiloihin.

Lue koko artikkeli Pakkaus-lehdestä 2/2022 tai Pakkausyhdistyksen verkkosivuilta.

Related Posts

Kiinnostavatko pakkausalan uutiset?
Tilaa ilmainen uutiskirjeemme.

Tilaa tästä