...
...

Nämä Rönkä Oy:n lihajalosteet tarjotaan pian valkoisissa pakkauksissa. Kuva: Rönkä.

Rönkä siirtyy kierrätettäviin pakkauksiin

08.04.2019

Kemiläinen lihanjalostamo Rönkä Oy siirtyy pakkauksissaan uusiin, täysin kierrätettäviin valkoisiin muovipakkauksiin. Muutos on osa yhtiön tuotantolinjojen modernisointia. Uudet pakkaukset tulevat kauppojen hyllyille huhtikuussa 2019.

Mustan muovin kierrätysvaikeudet ovat tiedotteen mukaan syynä myös Rönkän valintaan siirtyä täysin kierrätettäviin, valkoisiin pakkauksiin. Pääsääntöisesti mustaa muovia ei voi kierrättää normaalissa muovijakeessa, vaan se hävitetään energiajätteen seassa. Syynä ongelmaan ovat jätteenkäsittelylaitosten infrapunalukijat, joilla on vaikeuksia tunnistaa mustan muovin laatu ja lajitella se oikein.

“Koska muu tuotantoketjumme on hyvin ekologinen ja kestävä, halusimme modernisoida myös ketjun viimeisen vaiheen vastaamaan nykypäivän tarpeita ja tehdä osaltamme merkittävän ilmastoteon”, kertoo yhtiön hallituksen puheenjohtaja Juha Rönkä.

“Etsimme pitkään ratkaisua hankalasti kierrätettävän mustan muovin korvaajaksi ja vihdoin sellainen löytyikin. Koko pakkaus on täysin kierrätettävä, ja haluamme myös kannustaa asiakkaitamme parempaan kierrättämiseen”, hän jatkaa.

Rönkä Oy aloitti vuonna 2018 myös alkutuotantonsa modernisoinnin, jonka odotetaan valmistuvan kesään mennessä. Modernisoinnissa otetaan huomioon laajalti tehokkuus, tiukkeneva elintarvikelainsäädäntö, äärimmäinen hygienia ja myös työergonomia.

Related Posts

Kiinnostavatko pakkausalan uutiset?
Tilaa ilmainen uutiskirjeemme.

Tilaa tästä