...
...

Flexible Automation Road Show oli esillä Helsingin Messukeskuksessa 7.–9. kesäkuuta. Yli 400 neliömetrin laajuisessa roadshow'ssa esiteltiin useita käytännön ratkaisuja tulevaisuuden tehtaisiin joustavien ja älykkäiden tuotantoteknisten parannusten muodossa.

Robotit ahkeroivat tulevaisuuden tuotantolaitoksessa

10.06.2022

OMRONin Euroopassa kiertävä Flexible Manufacturing Roadshow esitteli Helsingissä yrityksen automaatioratkaisuja, joita ei yleensä ole nähtävissä tuotantolaitosten ulkopuolella niiden koon ja mittakaavan vuoksi.

Helsingin tapahtumassa elintarvike- ja juomateollisuuden, autoteollisuuden ja lääketeollisuuden toimijoita edustaneet kävijät näkivät omin silmin useita teollisuusautomaatioratkaisuista muun muassa lavauksen, kuljetuksen ja jäljitettävyyden aloilla. Esillä olivat esimerkiksi OMRONin täysin autonominen mobiilirobotti (HD-1500), joka kuljettaa jopa 1 500 kg:n raskaita kuormia ja muita joustavia lavaus- ja autonomisia materiaalinkuljetusratkaisuja, kuten laatikoiden ja lavojen kuljetusjärjestelmä, yhteistyörobotit lavaukseen ja lavojen purkuun, mobiilirobotteja sekä konenäköratkaisut jäljitettävyyteen.

OMRONin ratkaisut ovat tulevaa digitaalista aikakautta ja tekevät tuotannosta ketterämpää, joustavampaa ja vähemmän riippuvaista manuaalisesta työstä. Ne myös vähentävät energiankulutusta ja lisäävät laitteiden kokonaistehokkuutta.

Järjestelmissä on luonnollisen navigoinnin ja valinnaisen autonomisen navigoinnin yhdistelmä, IoT-kojelauta sekä sisäänrakennettu sarjallistaminen, joka tarjoaa täydellisen jäljitettävyyden koko valmistusprosessin ajan, ja tietysti OMRONin älykäs Sysmac-ohjausalusta.

Konkreettisten joustavien käyttödemonstraatioiden lisäksi tapahtumaan sisältyi myös esimerkkejä tosimaailmasta.

– Toivomme roadshow’n tarjoavan inspiraatiota uusimpien automaatioratkaisujen mahdollisuuksista ja siitä, miten kukin yritys voi varustaa tuotantoyksikkönsä tulevaisuutta varten, sanoo Suomen toimitusjohtaja Kari Blomqvist.

– Trendinä on nyt seurattavuus. Jos laatikko on rikkoutunut, laitteidemme avulla pystytään seuraamaan missä rikkoutuminen on tapahtunut, kertoo myyntipäällikkö Jukka Saastamoinen.

Logistiset ketjut maailmalla ovat nikotelleet viime vuosina. Toinen trendi teollisuudessa onkin nyt tuotannon palauttaminen Suomeen.

– Korkeiden työvoimakustannusten maassa investoinnit yhteistyörobotteihin kannattavat, hän toteaa.

Tuotanto palaa Eurooppaan, ennustavat OMRONin Risto Widberg (vas.) ja Jukka Saastamoinen.

Kiinnostavatko pakkausalan uutiset?
Tilaa ilmainen uutiskirjeemme.

Tilaa tästä