...
...

Robotiikka avuksi ruoan verkkokaupassa

31.10.2022

Ruoan verkkokaupan kasvavaan suosioon vastataan S-ryhmässä automatiikalla ja robotiikalla. Alueosuuskaupat HOK-Elanto ja Pirkanmaan Osuuskauppa avaavat automaatioavusteiset ruokaostosten keräilykeskukset. Hankkeen kumppanina on automaatioteknologian edelläkävijöihin kuuluva Swisslog.

Pääkaupunkiseudulla ja sen kehyskunnissa toimiva HOK-Elanto avaa keräilykeskuksen Vantaalle Helsinki-Vantaan lentoaseman läheisyyteen vuonna 2024. Pirkanmaan Osuuskauppa avaa keräilykeskuksen Pirkanmaalle. Tavoitteena on ottaa se käyttöön vuoden 2024 aikana.

S-ryhmässä toteutetaan kahta erilaista ratkaisua ruoan verkkokaupan automaatiokeräilyssä. HOK-Elannon toteutuksessa käyttöön otetaan oma itsenäinen keräilykeskus, jossa robotit tuovat keräilyyn tehoa ja nopeutta.

Keräilykeskukset eivät korvaa myymälöissä tehtävää keräilyä, eikä keskuksessa tehtävä keräily toimi ilman ihmiskäsiä. Uusien keskusten myötä osuuskauppoihin avautuukin uusia työtehtäviä, ja yhteensä keskukset työllistävät jatkossa noin 200 henkilöä.

Keräilykeskusten toimittaja on sveitsiläinen automaatioteknologiayritys Swisslog ja robotiikkateknologian toimittajaksi on valittu norjalainen Autostore.

Related Posts

Kiinnostavatko pakkausalan uutiset?
Tilaa ilmainen uutiskirjeemme.

Tilaa tästä