...
...

Reilu Teko -keräyksellä 728 000 kiloa muovia kiertoon

23.11.2022

4H ja Yara Suomi keräsivät yhdessä kumppaneidensa kanssa tämän vuoden Reilu Teossa 728 000 kiloa maatalouden lannoite- ja siemensäkkejä. Reilu Teossa maanviljelijät tuovat lannoite- ja siemensäkkejä 4H-yhdistysten ylläpitämiin keräyspisteisiin, joissa työskentelee paikallisia nuoria. Yli 40 vuotta kestäneessä Reilu Teko -säkkikeräyksessä on saatu muovia talteen yhteensä jo yli 40 miljoonaa kiloa. Vuoden 2022 Reilu Teko -säkkikeräyksessä saatiin muovia talteen 728 000 kiloa ja keräykseen työllistyi 107 nuorta.

Reilu Teko -toiminnasta 4H:lle tulevat varainhankinnan tuotot käytetään nuorten palkkoihin ja nuorisotyön tukemiseen.

Tänä kesänä Reilu Teko -toimintaa kehitettiin yhdessä Yaran kanssa käynnistämällä pilottikokeilu kahden 4H-yhdistyksen alueella, Kokemäellä ja Punkalaitumella. Pilotissa eroteltiin sisäsäkit ja ulkosäkit toisistaan, jolloin eri muovilajit saadaan parempaan hyötykäyttöön kierrätyksessä. Keräykseen osallistui 126 yhdistystä, joista 113 oli suomenkielisiä 4H-yhdistyksiä ja 13 oli ruotsinkielisen Finlands svenska 4H:n alueella.

Keräyksen yhteydessä jaettiin kunniamaininnat Tammelan 4H-yhdistykselle, joka paransi kerättyjen säkkien määrää edellisvuoteen verrattuna, Ranuan 4H-yhdistykselle vuoden tulokkaana ja Ampun 4H-yhdistykselle vuoden työllistäjänä.

Kiinnostavatko pakkausalan uutiset?
Tilaa ilmainen uutiskirjeemme.

Tilaa tästä