...
...

Ravintoloille kehitetään uutta takeaway-pakkauskonseptia. Kuva: Metsä Board.

Ravintoloille uusi takeaway-pakkauskonsepti

10.04.2019

Metsä Board on mukana kehittämässä kierrätettävää pakkauskonseptia ravintoloiden takeaway-myyntiin. Pilotoitava ratkaisu palkittiin Helsingin Tukkutorin ja Teurastamon innovaatiokilpailussa.

Hankkeessa on mukana koko pakkausarvoketju, jonka tarpeiden perusteella pakkauskehitys käynnistettiin. Lisäksi pilotin alussa toteutettiin myös kuluttajatutkimus.

”Ravintoloiden nykyisissä takeaway -pakkauksissa on joko toiminnallisia haasteita tai ne ovat kuluttajien mielestä epäekologisia. Saimme myös ravintoloitsijoilta palautetta, että nykyiset pakkaukset eivät täyttäneet premium-annoksen kriteereitä”, kertoo Leena Yliniemi, teknisen markkinoinnin johtaja Metsä Boardista.

Pilotoitava pakkauskonsepti valmistetaan Metsä Boardin kartongista, joka soveltuu suoraan ruokakontaktiin ja on kierrätettävä. Lisäksi pakkauksen ulkoasun voi helposti personoida yritysilmeen mukaiseksi. Pakkaukset suunnittelee ja valmistaa lahtelainen Cadpack Oy. Pilotin koordinoinnista ja kuluttajatutkimuksesta vastaa Package Testing & Research Oy. Pilotointi jatkuu toukokuun loppuun asti.

Helsingin kaupungin ja Business Finlandin rahoittamassa innovaatiokilpailussa etsittiin erityisesti elintarvikkeisiin ja niiden tuotantoon, pakkauksiin sekä kiertotalouteen ja cleantechiin liittyviä teknologisia ja muita innovatiivisia ratkaisuja. Kilpailun tuomaristo koostui kaupungin, Helsingin yliopiston ja yrityselämän edustajista.

Related Posts

Kiinnostavatko pakkausalan uutiset?
Tilaa ilmainen uutiskirjeemme.

Tilaa tästä