...
...

Rani Plast painaa muovikalvoja EGP-tekniikalla. Kuva: Rani Plast.

Rani Plastille EGP-laatusertifikaatti

05.04.2019

Rani Plast on saanut EGP-painatustekniikan laatusertifikaatin viidentenä maailmassa. Rani Plast on käyttänyt tekniikkaa vuodesta 2015 asti. Sertifikaatin myönsi painolaattatoimittaja Marvaco.

Rani Plast pystyy käyttämään EGP-painotekniikkaa (Expanded Gamut Printing) täydellisesti hyödykseen. Rani tuottaa tiedotteen mukaan tekniikan avulla huippuluokan painojälkeä muovikalvon painamisessa.

EGP-painatustekniikassa haetaan aina pienintä mahdollista käytettävää värimäärää. Vaikka puhutaan lisäväreistä, käytetty värimäärä on usein kuitenkin perinteistä painatusta vähäisempi, mikä johtaa asiakkaalla uusien töiden aloituskustannusten vähenemiseen.

Myös tekniikan ympäristökuormitus on pienempi, koska painovärin kulutus vähenee, energiankulutus on alhaisempaa ja liuotinta tarvitaan vähemmän. Myös muovijätettä syntyy painoprosessin aikana muita painatustekniikkoja vähemmän, koska työn aloitus on entistä sujuvampaa.

Painojäljen laadun lisäksi EGP-tekniikalla on useita muitakin hyötyjä. Vakioitujen värien ansiosta kalvolle saadaan parempi vedosvastaavuus. Vedosvastaavuudella tarkoitetaan kuinka hyvin todellinen tuotanto vastaa asiakkaan hyväksymää painolaattatoimittajan tulostamaa värivedosta.

Ranilla myös seurataan, että vakioidut värit pysyvät samana ja prosessit mahdollisimman stabiilina. Standardoidun tuotannon ja vakioitujen värien ansiosta myöhemmät toistotilaukset ovat täysin tasalaatuiset ensimmäisten kanssa.

Tuotantopäällikkö Petteri Pihajoen mukaan monet Rani Plastin asiakkaat ovat jo ottaneet EGP-painatustekniikan omakseen ja haluavat pakkauksiinsa sen tuottamaa huippujälkeä.

Related Posts

Kiinnostavatko pakkausalan uutiset?
Tilaa ilmainen uutiskirjeemme.

Tilaa tästä