...
...

Rani Plast investoi 13 miljoonaa euroa uusiin koneisiin. Kuva: Rani Plast.

Rani Plast laajentaa kalvojen tuotantoa

03.12.2019

Rani Plast investoi noin 12 miljoona euroa uusiin koneisiin. Investoinnit tukevat yrityksen kasvua ja vähentävät hiilidioksidipäästöjä. Maatalouden kiristekalvojen tuotanto tehostuu ja laajenee merkittävästi.

Rani Plast on parhaillaan tekemässä peräti neljä uutta koneinvestointia: kaksi uutta painokonetta ja uudet linjastot maatalouskiristekalvoille sekä sahateollisuuden tarpeisiin. Lisäksi painohalliin tulee uusi lämmön talteenottojärjestelmä.

Kaksi uutta painokonetta mahdollistavat sekä vanhojen koneiden korvaamisen että lisäkapasiteetin.

”Uusissa painokoneissa on tarkempi ja parempi painojälki ja ennen kaikkea ne ovat vanhoja koneita nopeampia. Toinen koneista pystyy painamaan jopa 400 metriä kalvoa minuutissa”, kertoo tekninen päällikkö Ulf Sandvik.

Parhaillaan rakennetaan myös painohallin uutta lämmön talteenottojärjestelmää. Järjestelmä ottaa talteen VOC-kaasujen palamisesta syntyvää lämpöä ja käyttää sitä uudelleen hallin lämmittämiseen talvisaikaan. Tämä voi vähentää hiilidioksidipäästöjä 300 tonnilla vuodessa.

Painokoneiden lisäksi yritys on investoinut uuteen maatalouskiristekalvolinjastoon. Täysautomatisoitua linjastoa testataan parhaillaan, ja se otetaan käyttöön ennen vuodenvaihdetta.

”Uuden linjaston hienous on, että se tuottaa monikerroskalvoa, mikä antaa suuret mahdollisuudet muunnella ja parantaa kalvon ominaisuuksia”, sanoo Sandvik.

Uusi kone korvaa vanhan linjaston, joka valmisti yksikerroksista kalvoa. Tehtaan kattoa piti korottaa viidestä metristä 24 metriin, jotta uusi kone mahtuisi sisään. Rani Plast investoi myös koneeseen, joka valmistaa kalvoja sahateollisuuden tarpeisiin.

Related Posts

Kiinnostavatko pakkausalan uutiset?
Tilaa ilmainen uutiskirjeemme.

Tilaa tästä