...
...

Raision uusimpia innovaatioita on Elovena Muru Kaurajauhis. Se on 41 prosenttia kauraa sisältävä kasvisproteiinivalmiste. Kuva: Raisio.

Raisio laajentaa kauratuotantoaan

14.01.2020

Raisio-konserni etenee kansainvälisen kauraliiketoiminnan rakentamisessa. Yhteensä noin kahdeksan miljoonan euron investoinnit Nokialla sijaitsevaan kauramyllyyn mahdollistavat suomalaisten kauratuotteiden viennin ja lisäarvotuotteiden valmistamisen.

Raision strategian keskeisenä tavoitteena on kasvattaa kauraliiketoiminnasta toinen kansainvälinen tukijalka Benecol-liiketoiminnan rinnalle.

”Investoinnin ansiosta kauramyllymme on nyt huippukunnossa. Lisäsimme kauramyllyn kapasiteettia ja kyvykkyyttämme valmistaa erilaisia kauratuotteita Suomen ja Euroopan kasvavaan kysyntään. Euroopassa kaurabuumi on vasta alkamassa, joten kasvunäkymät ovat kiinnostavat”, Raisio Oyj:n toimitusjohtaja Pekka Kuusniemi kertoo.

Pitkäjänteisen tuotannon kehittämisen myötä Raisio pystyy muun muassa valmistamaan gluteenittomia kauratuotteita Nokian myllyllä alkuvuodesta 2020 alkaen. Ensimmäiset Nokian myllyllä valmistetut gluteenittomat Elovena Gluten-free -tuotteet ovat kaupoissa tammi-helmikuun vaihteessa 2020. Lisäksi kauramyllyllä voidaan nyt valmistaa kaurakuitutuotteita, joissa on erityisen runsaasti beetaglukaania.

Kauramyllyn kehittämisen lisäksi Raisio rakentaa parhaillaan kasvipohjaisia lisäarvotuotteita valmistavaa tuotantolaitosta. Laitoksen kustannusarvio on noin 45 miljoonaa euroa ja se valmistuu vuonna 2021.

Related Posts

Kiinnostavatko pakkausalan uutiset?
Tilaa ilmainen uutiskirjeemme.

Tilaa tästä