...
...

Pyykinpesuaineet nestekartonkitölkkeihin

14.01.2022

Lumme tuo ensimmäisenä Suomessa markkinoille nestemäisen pyykinpesuaineen kartonkipakkauksessa. Hiilineutraali kartonkipakkaus säästää 90 % muovia tavanomaisiin pesuainepakkauksiin verrattuna. Tyhjä pakkaus lajitellaan kartonkikeräykseen juomapakkausten tavoin.

Pohjoismainen kodinpuhdistusmerkki Lumme tuo kauppoihin kartonkiset pesuainepakkaukset, jotka ovat CarbonNeutral -sertifioituja. Hiilineutraali kartonkipakkaus on ensimmäinen laatuaan nestemäisissä pyykinpesuaineissa Suomen markkinoilla.

”Kuluttajat ovat huomattavasti aiempaa ympäristötietoisia ja haluavat vähentää etenkin muovinkulutustaan. Lumme-pussipakkauksiin verrattuna uusi kartonkipakkaus säästää 50 % muovia, ja tavanomaisiin pesuainepakkauksiin verrattuna 90 %. Orklalla vastuullisiin pakkausmateriaaleihin panostaminen onkin vastuullisuustyön keskiössä”, kertoo Orkla Caren markkinointipäällikkö Annika Lybeck.

Lumme-pesuaineet ja kartonkipakkaus valmistetaan Norjassa Skin tehtaalla, joka saa energiansa uusiutuvista lähteistä. Uuden pakkauksen kehitystyö aloitettiin tehtaalla jo 2019, ja sitä on testattu Norjassa yli 3000 kuluttajalla.

”Hiilineutraalia kartonkipakkausta pidettiin paitsi vastuullisena myös käyttäjäystävällisenä, sillä purkista on helppo annostella pesuainetta, pakkaus on näppärä säilytettävä ja helppo tyhjentää sekä kierrättää”, Lybeck kertoo.

Nestekartonkipakkauksissa ei voida kokonaan luopua muovista, koska niissä on oltava suljettava korkki ja muovikalvo sisäpinnalla. Uusissa pakkauksissa muovin lähde on biomuovi, joka valmistetaan pohjoismaisen puuteollisuuden ylijäämästä.

Joutsenmerkityillä pyykinpesuaineilla tiukat ympäristökriteerit

Kaikille Lumme-sarjan nestemäisille pyykinpesuaineille on myönnetty Pohjoismainen ympäristömerkki eli Joutsenmerkki. Myös uusi Lumme-kartonkipakkaus on suunniteltu niin, että se täyttää Joutsenmerkin pesuaineiden pakkauksille asettamat kriteerit.

”Joutsenmerkittyjen pesuaineiden pakkausvaatimukset ovat tiukat. Pakkauksilta edellytetään, että ne on suunniteltu kierrätykseen sopiviksi. Tähän päästään asettamalla materiaaleille ja niiden määrille vaatimuksia, suosimalla uusiutuvia raaka-aineita sekä kierrätysmateriaalien käyttöä”, Joutsenmerkin asiantuntija Mari Åkerberg selvittää.

Lumme-tuotteissa ympäristön huomioiminen, vastuullisuus ja kuluttajien tarpeisiin vastaaminen on kaiken ytimessä.

”Haluamme tehdä vastuullisista valinnoista helpompia kehittämällä tuotteita, joilla saa tehokkaasti puhtaan kodin ympäristö huomioiden. Käytämme vähemmän muovia, pienennämme tuotteidemme hiilijalanjälkeä ja varmistamme tuotteidemme tehon ja ympäristötietoisuuden kolmannen osapuolen sertifioinneilla”, Lybeck sanoo.

Related Posts

Kiinnostavatko pakkausalan uutiset?
Tilaa ilmainen uutiskirjeemme.

Tilaa tästä