...
...

Materiaalimerkinnällä 03-merkityt pakkaukset voi lajitella muovipakkausten keräykseen.

PVC-muovipakkauksetkin muovinkeräykseen

01.06.2022

Muovipakkausten lajittelu muuttuu, kun kesäkuun alusta alkaen kotitaloudet voivat lajitella PVC:stä valmistetut muovipakkaukset muiden muovipakkausten mukana.

PVC-muovista valmistettujen pakkausten lajittelu muuttuu. Kesäkuun alusta alkaen ne voi lajitella muiden muovipakkausten tapaan. Kuten muutkin muovipakkaukset, PVC:stä valmistetut pyydetään lajittelemaan tyhjinä, puhtaina ja kuivina.

– Lajittelututkimustemme perusteella PVC:stä valmistettujen pakkausten määrä oli muovipakkausten kokonaismäärästä vain muutamia prosentin kymmenyksiä. Määrä on niin pieni ja lajittelulaitokset niin kehittyneitä, että PVC-muovista valmistetut pakkaukset eivät hankaloita muiden muovipakkausten kierrätystä. Ne voidaan käsitellä muiden muovipakkausten mukana, kertoo Suomen Uusiomuovin toimitusjohtaja Mika Surakka.

Tavoitteena vähentää PVC-muovisten pakkausten määrää

PVC:stä valmistettuja muovipakkauksia käytetään tällä hetkellä esimerkiksi lääkkeiden painopakkauksissa ja satunnaisissa tuotteissa lämpömuovattuina pakkauksina. Vaikka niiden käyttö on jo tällä hetkellä vähäistä, tavoitteena on vähentää sitä entisestään. Suomen Uusiomuovi pyrkii tähän esimerkiksi nostamalla PVC-muovista valmistettujen pakkausten kierrätysmaksua muiden muovipakkausten kierrätysmaksuun verrattuna sekä kouluttamalla pakkauksia tuottavia yrityksiä käyttämään pakkauksissa muita muovilajeja.

 

Related Posts

Kiinnostavatko pakkausalan uutiset?
Tilaa ilmainen uutiskirjeemme.

Tilaa tästä