...
...

Raflatac lanseeraa ympäristöä säästävän etikettimateriaalin, joka on puupohjaista polypropeenikalvoa. Kuva: UPM.

Puupohjainen tarramateriaali vaihtoehto muoville

16.08.2019

UPM Raflatac tuo ensimmäisenä tarramateriaalivalmistajana markkinoille uusiutuvia raaka-aineita sisältävän muovipohjaisen tarramateriaalin. Raflatac Forest Film -tarramateriaali on kehitetty yhteistyössä UPM Biopolttoaineiden kanssa BioVerno -naftasta, joka on kestävästi hoidetuista metsistä peräisin oleva täysin puupohjainen ratkaisu.

Tiedotteen mukaan tämä innovatiivinen tarramateriaali vastaa brändinomistajien tarpeeseen korvata perinteisiä fossiilipohjaisia ensiömateriaaleja uusiutuvilla materiaaleilla. Se tarjoaa yrityksille tehokkaan tavan saavuttaa kestävään kehitykseen liittyvät tavoitteet tuotteiden suorituskyvystä tinkimättä. Materiaali on puupohjainen polypropeenikalvo.

”UPM Raflatac tukee kiertotaloutta innovoimalla kiertotalouden mukaisia tarraratkaisuja, mutta se yksin ei riitä. Tähtäämme korkeammalle varmistamalla, että käyttämämme raaka-aineet ovat mahdollisimman vastuullisia. Korvaamalla fossiilipohjaisia raaka-aineita uusiutuvilla varmistamme, että pakkausratkaisu on kestävän kehityksen mukainen”, toteaa Antti Jääskeläinen, UPM Raflatac -liiketoiminta-alueen johtaja.

”UPM Biopolttoaineet jalostaa selluntuotannon tähteet uusiutuvaksi naftaksi, joka on kemianteollisuuden käyttöön soveltuva drop-in-raaka-aine. Se korvaa fossiiliset raaka-aineet ja hyödyttää ilmastoa ja ympäristöä merkittävästi. Puupohjainen tarramateriaali on erinomainen käytännön esimerkki UPM:n brändilupauksesta. Kestävän kehityksen mukaisen innovaatiomme avulla autamme kumppaneitamme siirtymään tulevaisuuteen ilman fossiilisia raaka-aineita”, sanoo Panu Routasalo, liiketoimintajohtaja, UPM Biopolttoaineet.

Related Posts

Kiinnostavatko pakkausalan uutiset?
Tilaa ilmainen uutiskirjeemme.

Tilaa tästä