...
...

Kuva: Paulig

Puupohjainen kahvipakkaus testissä

01.12.2020

Ilmastotavoitteidensa saavuttamiseksi Paulig tutkii erilaisia pakkausvaihtoehtoja. Yksi testattavista uusiutuvista raaka-aineista on mäntyöljy, jota saadaan metsäteollisuuden tähteenä. Ensimmäinen testierä Paulig Café New York -kahvia on nyt pakattu ja toimitettu myyntiin.

– Tavoitteenamme on tehdä laajempia testejä, ja jos ne osoittautuvat onnistuneiksi, päämääränämme on korvata kahvien tyhjiöpakkauksissa niin sanotut ensimmäisen sukupolven biopohjaiset materiaalit metsäteollisuuden tähteenä syntyvällä mäntyöljypohjaisella materiaalilla, kertoo Pauligin strategisen pakkauskehityksen vetäjä Kati Randell.

Paulig käyttää testattavassa laminaatissa UPM BioVerno -materiaalia, joka tehdään selluntuotannon tähteenä saatavasta mäntyöljystä, ja jolla pyritään korvaamaan fossiilisten raaka-aineiden käyttöä laminaatissa. Uudessa laminaatissa yli puolet käytettävästä materiaalista on mäntyöljypohjaista.

Käytön jälkeen kahvipakkaukset lajitellaan muovijätteeseen. Vuoteen 2030 mennessä Paulig siirtyy käyttämään ainoastaan kierrätettäviä pakkauksia, jotka valmistetaan uusiutuvista tai kierrätetyistä materiaaleista.

Related Posts

Kiinnostavatko pakkausalan uutiset?
Tilaa ilmainen uutiskirjeemme.

Tilaa tästä