...
...

Puumuovista puhdistusainepakkaus

07.09.2020

Kiilto ja Woodly aikovat tuoda markkinoille puupohjaiset pakkaukset kuluttajatuotteille.

Kemianteollisuuden tuotteita valmistava Kiilto ja puuselluloosaan perustuvan muovin kehittänyt Woodly kehittävät yhteistyössä pakkauksia Kiillon kodinpuhdistusaineille. Tavoiteena on lanseerata ensimmäiset pakkaukset vuonna 2021.

Kiilto on asettanut tavoitteekseen olla alansa ympäristöjohtaja ja ekologiset tuotepakkaukset ovat konkreettinen teko, jolla tavoitteeseen aiotaan päästä. Woodly puolestaan pyrkii vähentämään uusiutumattomien luonnonvarojen käyttöä ja hiilidioksidipäästöjä kehittämällä vaihtoehdon fossiiliperäiselle muoville.

– Kiilto on brändi, jolla on selkeät ympäristövastuullisuuden tavoitteet. Tehtävämme on auttaa näiden tavoitteiden saavuttamisessa, sanoo Woodly:n toimitusjohtaja Jaakko Kaminen.

Kiillon tavoitteena on, että 70 prosenttia pakkauksista olisi kierrätysmateriaaleista tai uusiutuvista materiaaleista valmistettuja tai uudelleenkäytettäviä vuoteen 2025 mennessä. Woodlyn päämateriaalina käyttämä selluloosa on peräisin vastuullisesti hoidetuista ja FSC-sertifioidusta metsistä. Puupohjaista muovia voidaan käyttää useisiin eri pakkaussovelluksiin ja valmistaa samoilla menetelmillä kuin tavanomaista fossiiliperäistä muovia. Käytön jälkeen puumuovipakkaukset voidaan lajitella muovinkeräykseen.

Monen muun yrityksen tavoin olemme julkistaneet tuotepakkausten ekologisuustavoitteemme. Markkinoilla ei kuitenkaan ole vielä meille sopivia, fossiilittomia ratkaisuja tarjolla, joten kehitämme niitä yhdessä Woodlyn kanssa, sanoo Oili Kallatsa, Kiillon tutkimus-, kehitys- ja innovaatiojohtaja.

Related Posts

Kiinnostavatko pakkausalan uutiset?
Tilaa ilmainen uutiskirjeemme.

Tilaa tästä