...
...

Nämä Orthexin keittiörasiat on valmistettu perinteisestä raaka-aineesta, mutta vuonna 2021 kauppoihin tuodaan myös puumuovista valmistettuja rasioita. Kuva: Orthex

Puumuovisia keittiötuotteita kauppoihin ensi vuonna

14.12.2020

Käyttötavaroiden valmistaja Orthex tuo ensimmäisenä yrityksenä markkinoille kestokäyttöiset tuotteet, joiden valmistusmateriaalina on käytetty selluloosapohjaista Woodly-puumuovia. Orthexin ja Woodlyn yhteishanke puumuovin hyödyntämisestä keittiörasioissa on uusi aluevaltaus. Aiemmin Woodlyn materiaalista on valmistettu pakkauksia.

Puumuovista valmistetut tuotteet lanseerataan vuoden 2021 aikana. Ne tulevat myyntiin Orthex Groupin verkkokaupassa sekä vähittäiskaupoissa.

–Vastuullisuus on ensiarvoisen tärkeä osa yrityskulttuuriamme ja se tarkoittaa meille konkreettia tekoja. Woodly-materiaalista valmistettu tuotesarja on hyvä esimerkki tästä. Meille materiaalista tekee erityisen kiinnostavan se, että se on läpinäkyvää, vaikka se onkin biopohjaista, kertoo Orthexin toimitusjohtaja Alexander Rosenlew.

– Orthex Group tähtää hiilineutraaliksi vuoteen 2030 mennessä, mikä on pääasiassa muovia hyödyntävälle yritykselle varsin kunnianhimoinen tavoite. Yhteistyö Woodlyn kanssa on yksi askel kohti tätä päämäärää, lisää Rosenlew.

Puumuovi tarkoittaa, että muovinvalmistuksessa tavanomaisesti käytettäviä öljypohjaisia raaka-aineita korvataan puupohjaisella raaka-aineella, kuten selluloosalla. Woodly-materiaalin pääraaka-aine on peräisin sertifioiduista havumetsistä, joita hoidetaan kansainvälisten ekologisten ja eettisten standardien mukaisesti. Uusiutuvan raaka-aineen ansiosta Woodly on hiilineutraali materiaali ja sen avulla voidaan vähentää fossiilisten raaka-aineiden käyttöä. Siitä valmistetut tuotteet voidaan käytön jälkeen kierrättää tavalliseen tapaan muovinkierrätyksessä.

 

Related Posts

Kiinnostavatko pakkausalan uutiset?
Tilaa ilmainen uutiskirjeemme.

Tilaa tästä