...
...

Kuva: Woodly

Puumuovin kierrätettävyys todennettiin

29.05.2020

Woodlyn puumuovi-innovaatiosta valmistetut tuotteet ovat todennetusti kierrätettäviä olemassa olevalla teknologialla.

Suomalainen Woodly Oy on todentanut puuselluloosaan perustuvan muovituotteensa kierrätettävyyden kaikissa tuotantovaiheissaan itävaltalaisen ​​NGR:n (Next Generation Recyclingmaschinen GmbH) muovikierrätysteknologian avulla. Woodlyn materiaalin käsittely ja prosessointi uudelleen kirkkaaksi kierrätysraaka-aineeksi eli granulaattimuotoiseksi muovirakeeksi onnistui tavanomaisille muoveille tyypillisillä käsittelyolosuhteilla.

– Woodlyn materiaali sopii täydellisesti NGR:n kierrätysteknologiaan, toteaa  NGR:n kehitys- ja prosessitekniikan insinööri Peter Hierzenberger.

Euroopan muovistrategian (2018) mukaan kaikkien EU:n markkinoilla käytettävien muovipakkausten on oltava vuoteen 2030 mennessä joko uudelleenkäytettäviä tai helposti kierrätettäviä. Tämä asettaa haasteita uudenlaisten materiaali-innovaatioiden kaupallistamiselle. Innovaatioiden lisäksi kiertotalouden toteutuminen edellyttää yhteistyötä arvoketjussa toimivien yritysten välillä.

– Prosessoitaessa biopohjaisia ​​muoveja käsittelylämpötilojen täytyy pysyä tasaisina.  Huomiota täytyy kiinnittää myös kosteuden hallintaan sekä viipymäaikoihin, jotta materiaalien ominaisuudet säilyvät hyvinä ja estetään mahdolliset värimuutokset. NGR:n teknologia on suunniteltu vastaamaan juuri näihin vaatimuksiin, Peter Hierzenberger sanoo.

Woodlyn teknologiajohtaja Martta Asikainen on vakuuttunut tuloksista pilottikokeessa.

– Kierrätys on iso osa muovien tulevaisuutta, kun teollisuus kehittää tapoja vastata kasvavaan materiaalin kysyntään kestävällä tavalla. Woodlyn puupohjainen ja kierrätettävä muovi on suunniteltu vähentämään sekä fossiilisten raaka-aineiden että neitseellisen materiaalin tarvetta. Kierrättämällä myös arvokkaasta puuraaka-aineesta saadaan enemmän irti ja nostetaan puun jalostusarvoa. Myös puuhun varastoitunut hiili pysyy tällöin kierrossa pidempään ja ilmastokuormitus pienenee.

Woodly on suomalainen teknologiayritys, joka kehittää puupohjaista, läpinäkyvää ja hiilineutraalia muovia. Woodlyn tavoitteena on nopeuttaa muutosta kohti ekologisesti kestävämpää tulevaisuutta.

Related Posts

Kiinnostavatko pakkausalan uutiset?
Tilaa ilmainen uutiskirjeemme.

Tilaa tästä