...
...

Kuva: Valio

Proteiinirahkat ja -vanukkaat syödään jatkossa omin lusikoin

27.08.2020

Tähän asti Valion PROfeel-proteiinirahkat ja -vanukkaat on myyty pakkauksissa, joissa on ollut muovinen lusikkakansi. Nyt se kuitenkin poistuu, kun Valio vähentää muovia pakkauksissaan. Muovikannet poistuvat käytöstä asteittain, ja uudistuneet pakkaukset saapuvat kauppoihin syksyn aikana.

– Uudistus tulee vähentämään pakkausten muovimäärää peräti 44 prosentilla. Osasta tuotteita muovikannet ovat poistuneet jo keväällä, ja nyt jätämme loputkin pois. Kannustammekin kaikkia välipalojen ystäviä ottamaan kestävän ja pestävän lusikan osaksi treenikassin tai olkalaukun vakiovarustusta, liiketoimintapäällikkö Aino Kymäläinen sanoo.

Valio on saanut lusikkakansista runsaasti kuluttajapalautetta, joissa on toivottu, että pakkausten muovimäärää vähennettäisiin. Pienilläkin muutoksilla on suuri vaikutus, erityisesti silloin, kun volyymit ovat suuria.

– Poistamalla muovikannet Valio PROfeel-pakkauksista vähennämme pakkausmuovia vuositasolla noin
150 000 kg. Määrä vastaa noin seitsemää miljoonaa kaupan muovikassia, kertoo Valion pakkauskehityksestä vastaava Juhana Pilkama.

Yhä useampi kuluttaja on kiinnostunut valintojensa ympäristövaikutuksista ja hiilijalanjäljestä. Pakkausmateriaali vaikuttaa tuotteen hiilijalanjälkeen, mutta on vain yksi osatekijä sitä laskettaessa.

– Elintarvikkeen hiilijalanjäljen kannalta on tärkeintä pitää ruokahävikki minimissä eli käyttää tuote kokonaisuudessaan. On myös tärkeää lajitella ja kierrättää pakkausmateriaalit asianmukaisesti metalli-, kartonki- ja muovijätteeseen, Kymäläinen muistuttaa.

Related Posts

Kiinnostavatko pakkausalan uutiset?
Tilaa ilmainen uutiskirjeemme.

Tilaa tästä