...
...

Kuva: Kellogg's

Pringles-purkki uudistuu

15.09.2020

Pringles-brändin omistava Kellogg’s on päivittämässä tuubissa myytävien perunalastujen pakkausta. Uudistuksen taustalla on tavoite saada pakkauksesta aiempaa helpommin kierrätettävä. Uudet tuubipakkaukset on otettu testikäyttöön osassa Tescon myymälöitä Iso-Britanniassa, ja samalla testataan kahta erilaista kansivaihtoehtoa, muovista ja paperista.

Kierrätyksen kannalta Pringles-pakkauksen suurin ongelma on ollut se, että purkki on valmistettu monesta eri materiaalista. Itse tuubi on kartonkia, jossa on alumiinipinnoite, purkin pohja on metallia ja kansi muovia.

Uuden pakkauksen kehitystyöhön on kulunut aikaa noin 12 kuukautta. Uusi purkki on muotoiltu kuten ennenkin, mutta materiaaleja on korvattu kierrätysjärjestelmäystävällisemmillä. Uudistuksen myötä pakkaus koostuu noin 90-prosenttisesti paperista. Täysin kuitupohjainen pakkaus ei kuitenkaan ole, jotta tuotteen vaatimat barrieeriominaisuudet saadaan varmistettua.

Pakkausuudistus liittyy Kellogg’sin tavoitteisiin pakata kaikki tuotteensa uudelleen käytettäviin, kierrätettäviin tai kompostoituviin pakkauksiin vuoden 2025 loppuun mennessä. Uudistuksesta kertoivat aiemmin muun muassa BBC ja CNN.

Related Posts

Kiinnostavatko pakkausalan uutiset?
Tilaa ilmainen uutiskirjeemme.

Tilaa tästä