...
...

- Haluamme tehdä kosmetiikkapakkaamisesta kestävämpää ja kierrättämisestä helppoa, Essi Arola sanoo.

Premiumin tuntu ei vaadi epäekologisia valintoja

04.04.2022

Kotimainen kosmetiikkavalmistaja Lumene on koko viisikymmenvuotisen historiansa ollut tunnettu siitä, että tuotteiden valmistuksessa hyödynnetään muun muassa suomalaisia raaka-aineita sekä elintarviketeollisuuden sivuvirtoja. Lisäksi kiertotalousajattelu näkyy yhä enemmän myös yhtiön pakkauskehityksessä.

Pakkaustuottajien kanssa käydään aktiivista keskustelua uusien innovaatioiden käyttöönotosta. Kiertotalousajattelun soveltaminen pakkausratkaisuissa vaatii tiivistä yhteistyötä, jotta valitut pakkaukset saadaan toimimaan olemassa olevilla linjoilla. Paine kierrätyksen huomiointiin tulee paitsi sääntelystä, myös kuluttajilta.
– Kuluttajat ovat entistä valveutuneempia ja kyselevät käytetyistä materiaaleista sekä motiiveista materiaalivalintojen taustalla. Haluamme myös helpottaa kuluttajien lajittelua muun muassa pakkauksiimme liitettyjen kierrätysohjeiden myötä, sanoo Lumenen pakkauskehityksestä vastaava Essi Arola.

Uusia, kestävämpiä pakkausvaihtoehtoja haetaan Lumenella jatkuvasti, ja kehitys- ja testaustyötä tehdään aktiivisesti. Pakkaustoimittajia haastetaan kehittämään aidosti kierrätettäviä ja kiertäviä vaihtoehtoja. Kuluttajat ovat tärkeässä roolissa sekä tuotteiden että pakkausten kehittämistyössä, ja fokusryhmätapaamisten kautta saadaan arvokasta tietoa innovaatioiden läpimenosta.

Lue koko artikkeli Pakkaus-lehdestä 2/2022 tai Pakkausyhdistyksen verkkosivuilta.

Related Posts

Kiinnostavatko pakkausalan uutiset?
Tilaa ilmainen uutiskirjeemme.

Tilaa tästä