...
...

Postin Box -tila palkittiin parhaana ”viimeisen mailin innovaationa”

14.10.2020

Box on katutason tila Helsingin keskustassa, johon voi tilata verkkokauppatoimitukset ja vaikka sovittaa vaateostoksen saman tien. Pakkausmateriaalit voi jättää Boxiin.

Postin Box on voittanut kansainvälisen logistiikka-alan palkinnon Parcel and Postal Technology International Awards -kilpailussa. Posti palkittiin kilpailussa innovatiivisesta viimeisen mailin jakeluratkaisusta. Box yhdistää verkkokauppiaat ja kuluttajat samaan tilaan.

Viime vuoden marraskuussa Helsinkiin Keskuskadulle avatun Boxin tarkoitus on tehdä verkko-ostosten noutamisesta ja palautuksesta mahdollisimman helppoa. Boxissa on mm. jättimäinen pakettiautomaatti, sovituskopit ja digitaalinen kioski.

−         Boxista on noudettu ensimmäisen vuoden aikana kymmeniä tuhansia paketteja ja sieltä on lähetetty tuhansia paketteja, kertoo Postin brändistä ja asiakaskanavista vastaava johtaja Kaisa Ilola.

Jos asiakas on tilannut verkkokaupasta vaatteita, hän voi sovittaa niitä saman tien paikan päällä. Jos vaatteet pitää palauttaa, se onnistuu heti ilman lenkkiä kodin kautta. Lähetysmateriaalit voi jättää Boxiin kierrätettäviksi tai muiden käytettäviksi.

Paras viimeisen mailin innovaatio

Posti- ja logistiikka-alan toimijat voivat ehdottaa kilpailutöitä Parcel and Postal Technology International Awards -kilpailuun vapaasti. Parhaista ehdotuksista kootaan shortlista, josta kansainvälinen asiantuntijaraati valitsee voittajat. Posti voitti tänä vuonna sarjan, jossa palkittiin kaikista innovatiivisin viimeisen mailin ratkaisu (Final Mile Innovation of the Year Award).

12:tta kertaa järjestetyssä Parcel and Postal Technology International Awards
-kilpailussa jaettiin palkinnot yhteensä kahdeksassa eri sarjassa: https://www.parcelandpostvirtuallive.com/en.

 

Related Posts

Kiinnostavatko pakkausalan uutiset?
Tilaa ilmainen uutiskirjeemme.

Tilaa tästä