...
...

Pohjoismaiset lajittelusymbolit on päätetty ottaa käyttöön muissa Pohjoismaissa paitsi Suomessa ja Islannissa.

Pohjoismaisten lajittelusymbolien käyttöönottoa selvitetään Suomessa

14.12.2020

Tanska, Norja ja Ruotsi ovat päättäneet yhtenäistää jätehuollon lajitteluohjeitaan yhteisellä kuva- ja värisymbolijärjestelmällä, jotka yhdistävät pakkaukset ja niiden keräysastiat. Yhtenäisillä kuvaohjeilla halutaan lisätä kuluttajien lajitteluintoa ja tehdä lajittelusta entistä helpompaa. Nyt järjestelmän käyttöönottoa selvitetään myös Suomessa.

Suomen Kiertovoima (KIVO)julkisen jätehuollon ja kuntien 31 jätelaitoksen edustaja, koordinoi yhteispohjoismaisten lajittelusymbolien hanketta Suomessa. Käyttöönotosta tarvitaan kuitenkin monien eri vastuutahojen päätöksiä, jotta symbolit saataisiin laajasti yhtenäiseen käyttöön.

Esimerkiksi tuottajayhteisöt ja Rinki päättävät siitä, korvataanko nykyiset lajittelusymbolit pohjoismaisilla symboleilla Rinki-ekopisteissä. Tällä hetkellä pakkausten käyttäjien kannattaa kuitenkin odottaa, että pohjoismaisista kierrätysmerkeistä tehdään Suomessa tarvittavat päätökset. Pohjoismaisten kierrätysmerkkien tuominen Suomeen on vielä kesken ja edellyttää päätöksiä monilta tahoilta. 

Lue lisää Ringin verkkolehdestä

 

Related Posts

Kiinnostavatko pakkausalan uutiset?
Tilaa ilmainen uutiskirjeemme.

Tilaa tästä