...
...

ThinkPad-läppärin laatikon sulkemiseen ei tarvita teippiä.

Pieni muutos laatikkoon säästää hurjan määrän teippiä

20.10.2020

Lenovo on kehittänyt ThinkPad-kannettavien kuljetusta varten pahvilaatikon, jonka sulkemiseen ei tarvita muoviteippiä. Itselukittuvan laatikon avulla säästetään yhteensä 19 500 kilometriä teippiä vuosittain.

Lenovon ThinkPad-kannettavien tietokoneiden laatikoihin on kehitetty itselukittuva rakenne. Laatikon alaosan kaksi liuskaa ja niitä vastaavat lukitusreiät sulkevat laatikon samalla lisäten pakkauksen vakautta ja turvallisuutta. Mekanismi on yhtä vahva kuin teipattu laatikko ja sen kustannukset ovat samansuuruiset. Itselukittuvalla rakenteella säästetään vuosittain käytettävän teipin määrää 54 tonnilla. Samalla tuotepakkauksen hiilijalanjälki pienenee. Teipitön laatikko parantaa myös pahvipakkauksen kierrätettävyyttä.

– Tietojenkäsittelyssä kestävä kehitys ei tarkoita vain kiinnittämistä huomiota vain siihen, mistä teknologiatuotteet valmistetaan, vaan myös siihen, miten ne pakataan, sanoo Mary Jacques, Lenovon globaali ympäristöasioiden ja kestävän kehityksen johtaja. – Pelkkä pahvin kierrätys ei riitä. Meidän on myös poistettava pakkauksissa käytettävä muovi.

Teipin poistamisen lisäksi Lenovo on uudistanut ThinkPad -pakkauksia muillakin tavoilla. Vuonna 2008 Lenovo siirtyi käyttämään 100-prosenttisesti kierrätettäviä materiaaleja. Osassa ThinkPad-tuotteita myös laatikon sisällä käytetään uusia materiaaleja muovin sijasta. Vuodesta 2018 eteenpäin ThinkPad X280 on suojattu bambusta ja sokeriruo’osta valmistetuilla lämpömuovatuilla tyynyillä.

 

Kiinnostavatko pakkausalan uutiset?
Tilaa ilmainen uutiskirjeemme.

Tilaa tästä