...
...

Papticin materiaalista tehdään nyt mm. ostoskasseja. Kuva: Paptic.

Papticin materiaali kaupalliseen tuotantoon

13.05.2019

Paptic on lanseerannut ensimmäisen varsinaisen kaupallisen tuotteensa. Paptic Tringa -tuotetta on nyt saatavilla arkkeina ja rullina grammapainoissa 60, 80 ja 110. Yrityksen mukaan materiaali soveltuu pakkausmateriaaliksi kaikkiin perinteisiin paino- ja konvertointiprosesseihin.

Papticin kehittämä materiaali valmistetaan sellusta vaahtorainaustekniikalla paperikoneella. Materiaalin tuotantoa ollaan edelleen laajentamassa siten, että vuonna 2020 tuotantokapasiteetti olisi 25 000 tonnia vuodessa.

Papticin materiaalissa yhdistyy paperin painokelpoisuus, kuitukankaan kestävyys ja tekstiilin joustavuus. Paptic Tringa on vahva ja joustava materiaali, jolla on pehmeä pinta. Se toimii hyvin esimerkiksi kauppakasseissa ja verkkokaupan lähetyskuorissa. Materiaalia voidaan käyttää monta kertaa ja kierrättää.

”Paptic-materiaali on nyt suunnattu etupäässä muihin kuin elintarvikepakkauksiin. Kassien ja lähetyskuorien lisäksi se soveltuu joustopakkauksiin leluille, elektroniikalla ja hygieniatuotteilla. Se on myös hyväksytty suoraan elintarvikekontaktiin”, kertoo Papticin toimitusjohtaja Tuomas Mustonen Packaging Europe -lehdelle.

Mustosen mukaan materiaali vastaa nyt esto-ominaisuuksiltaan päällystämätöntä paperia. Paptic kehittää kuitenkin myös kierrätettävien barrieerikerrosten käyttöä tuotteessa veden ja rasvan kestävyyden parantamiseksi.

Related Posts

Kiinnostavatko pakkausalan uutiset?
Tilaa ilmainen uutiskirjeemme.

Tilaa tästä