...
...

Kuva: Stora Enso

Paperipullot pian markkinoilla?

11.05.2021

Stora Enso ja pakkausvalmistaja Pulpex ovat allekirjoittaneet sopimuksen kehittämisyhteistyöstä. Kumppanuuden tavoitteena on uusiutuvien, kierrätettävien ja biohajoavien paperipullojen ja -pakkausten laajamittainen teollinen tuotanto.

Puukuituraaka-aineesta valmistettavien pullojen ja pakkausten hiilijalanjälki on huomattavasti pienempi kuin lasista ja PET-muovista valmistetuilla. Muotoonpuristetut kuitutuotteet valmistetaan sellusta, johon saadaan kolmiulotteinen muoto puristuskoneella. Kumppanuuden painopiste on nyt nopean tuotantolinjan kehittämisessä. Sen odotetaan olevan toiminnassa vuonna 2022.

– Yhteistyö on merkittävä askel aidosti vastuullisen vaihtoehdon tuomisessa markkinoille korvaamaan muovipulloja ja -pakkauksia. Uudella tuotteella on vastaavat ominaisuudet kuin perinteisillä juomapakkauksilla, sanoo Stora Enson Formed Fiber -liiketoimintayksikön johtaja Sohrab Kazemahvazi.

Pulpex aikoo valmistaa Stora Enson muotoonpuristetusta kuitumateriaalista paperipulloja globaaleille brändeille monenlaisiin käyttötarkoituksiin, kuten kodinhoito- ja hygieniatuotteiden, alkoholijuomien ja alkoholittomien juomien sekä nestemäisten elintarvikkeiden pakkaamiseen. Stora Enson sellu tulee vastuullisista, varmennetuista lähteistä. Pulpex-pullot voidaan kustomoida kohokuvioinneilla, etiketeillä ja väripainatuksilla eri brändien tarpeisiin. Pullot ovat myös yhteensopivia pakkausvalmistajien nykyisen täyttötekniikan kanssa.

Pulpex Limited on uusi vastuullisten pakkausten valmistaja, jonka ovat perustaneet pääomarahastojen hallinnointiyhtiö Pilot Lite ja juomavalmistaja Diageo. Sellusta valmistettavat Pulpex-pullot täyttävät elintarviketurvallisuuden standardit, ja ne voidaan kierrättää kartongin joukossa.

Related Posts

Kiinnostavatko pakkausalan uutiset?
Tilaa ilmainen uutiskirjeemme.

Tilaa tästä