...
...

Kuva: Huhtamäki

Paperinen läpipainopakkaus lääketeollisuuden käyttöön

03.08.2021

Huhtamäki ja saksalainen pakkausteknologian toimittaja Syntegon ovat julkistaneet uuden pakkausinnovaation lääke- ja terveydenhuoltoalalle: Push Tab on ensimmäinen FSC-sertifioidusta paperista valmistettu tablettipakkaus. Uudenlainen pakkaus täyttää lääkepakkauksille asetetut turvallisuusvaatimukset, ja se tarjoaa vaihtoehdon perinteisille läpipainopakkauksille.

Push Tab -paperitablettipakkauksissa on yli 75 prosenttia kuitupohjaisia materiaaleja. Paperin ja barrieerikerroksen yhdistelmällä saadaan aikaan kestävä ja tiiviisti suljettava pakkaus, jonka suojaominaisuudet vastaavat perinteistä läpipainopakkausta. Myös käytettävyydeltään uusi pakkaustyyppi vastaa aiempia, joten kuluttaja saa tabletin pois pakkauksesta helposti vahingoittamatta sisällä olevaa tuotetta.

Huhtamäen joustopakkausdivisioonan myyntipäällikkö Fabio Daidonen mukaan lääketeollisuuden joustopakkausten myynnin arvioitiin olevan vuonna 2020 1,1 miljardia euroa. Näistä noin 80 prosenttia on läpipainopakkauksia.

– Olemme ylpeitä voidessamme esitellä uuden pakkausratkaisun terveydenhuoltoalalle, jolla on suuri kasvupotentiaali, Daidone sanoo yhtiön tiedotteessa.

Saksan Pakkausinstituutti myönsi Push Tabille vuoden 2021 German Packaging Award for Sustainability -pakkauspalkinnon.

Related Posts

Kiinnostavatko pakkausalan uutiset?
Tilaa ilmainen uutiskirjeemme.

Tilaa tästä