...
...

Uudet Santa Maria -tortillapakkaukset ovat täysin kierrätettävissä. Pakkausten paperikansi lajitellaan paperinkeräykseen ja pohja muovinkeräykseen. Kuva: Paulig.

Paperi korvaa muovia tortillapakkauksissa

08.08.2019

Santa Maria tuo syksyllä kauppoihin uudet tortillapakkaukset, joissa muovi on osin korvattu paperilla. Uudella innovatiivisella pakkauksella on 35 % tavallista pakkausta pienempi hiilijalanjälki, ja pakkauksiin käytetään vuosittain 150 tonnia vähemmän muovia aiempaan pakkausratkaisuun verrattuna.

Tortillat ovat Paulig-konsernin suurin tuotekategoria ja vuosittain myydään yhteensä 45 miljoonaa Santa Maria -tortillaa. Suurimmat tortillamarkkinat ovat Suomen lisäksi Ruotsi ja Norja, minkä lisäksi Santa Maria -tortillat maistuvat useissa maissa ympäri maailman.

”Kun teemme merkittäviä vastuullisuustekoja kärkituotteidemme osalta, tällä on luonnollisesti positiivinen vaikutus hiilijalanjälkeemme. Vaihtamalla tortillapakkauksen päällyksen paperiseksi säästämme vuosittain yhteensä 150 tonnia muovia. Luku vastaa 6 miljoonaa puolen litran muovipulloa”, Pauligilla Suomessa vähittäiskaupan markkinoinnista vastaava Kati Kyllönen kertoo.

Uudet Santa Maria -tortillapakkaukset ovat täysin kierrätettävissä. Pakkausten paperikansi lajitellaan paperinkeräykseen ja pohja muovinkeräykseen. Uudet tortillapakkaukset ovat saatavilla syksystä alkaen.

”Tavoitteenamme on, että vuoden 2025 loppuun mennessä kaikki pakkausmateriaalimme on kierrätettyä, kierrätettävää tai uusiutuvaa”, tiivistää Pauligin ruokatuotteiden vastuullisuusasioiden parissa työskentelevä Therese Arvidsjö.

Uudet pakkaukset tulevat käyttöön syksyllä. Kuva: Paulig.

Related Posts

Kiinnostavatko pakkausalan uutiset?
Tilaa ilmainen uutiskirjeemme.

Tilaa tästä