Pakkausinnovaatioita osaamiskeskuksessa

08.09.2020

Metsä Board on avannut Äänekoskelle osaamiskeskuksen, jonka tavoitteena on vauhdittaa materiaali- ja pakkausinnovaatioita. Tarkoitus on hyödyntää teknologiaa tutkimus- ja kehitystyössä, pakkaussuunnittelussa ja pakkausten toiminnallisuuden kehittämisessä sekä tarjota yhteistyöalusta asiakkaille ja teknologiakumppaneille.

– Pakkausten määrän kasvaessa tarvitaan ratkaisuja, joilla voidaan korvata fossiilipohjaisia materiaaleja ja helpottaa pakkausten kierrätettävyyttä. Uusi osaamiskeskuksemme auttaa kehittämään kartonki- ja pakkausratkaisuita, jotka ottavat huomioon koko arvoketjun eikä vain osia siitä. Nyt saatavilla olevan tietotaidon, osaamisen ja työkalujen avulla voimme optimoida suorituskyvyn koko pakkauksen elinkaaren ajan, sanoo Metsä Boardin toimitusjohtaja Mika Joukio.

Noin 1 500 neliömetriä kattava osaamiskeskus sisältää tutkimus- ja kehitystilat, pakkaussuunnittelustudion, asiakaspalautekeskuksen ja huippumodernin laboratorion, joka tarjoaa yli 100 erilaista mittaus- ja analyysimenetelmää. Keskuksen palveluihin lukeutuvat myös virtuaalinen myymäläympäristö ja tietokonepohjainen (CAE) simulaatiotyökalu, jolla voidaan analysoida ja mallintaa pakkauksen suorituskykyä.

Metsä Boardin osaamiskeskus yhdistää Metsä Boardin omien asiantuntijoiden, materiaali- ja teknologiatoimittajien, startup-yritysten sekä yliopistojen ja tutkimusyritysten osaamisen. Osana yhteistyökonseptia osaamiskeskus tarjoaa virtuaalisia työpajoja, jotka mahdollistavat yhteisprojektit ja -kehittämisen silloin, kun fyysiset tapaamiset eivät ole mahdollisia.

Äänekosken biotalousekosysteemiin, johon osaamiskeskuskin kuuluu, on muun muassa biotuotetehdas, kartonkitehdas, vaneritehdas, Pro Nemus -vierailukeskus ja tekstiilikuitujen valmistusta testaavasta koelaitos.

Related Posts

Kiinnostavatko pakkausalan uutiset?
Tilaa ilmainen uutiskirjeemme.

Tilaa tästä