...
...

Kuva: Ilari Välimäki

Pakkaus on kestävyyslaji

10.11.2022

Lemtapes haluaa edistää kestävää kehitystä – muun muassa lisäämällä pakkausten kestävyyttä. Toimitusjohtaja Samuli Strömbergin mielestä ympäristöystävällisyyttä arvioitaessa olisi huomioitava pakkauksen koko elinkaari.

 Valkeakoskelainen Lemtapes valmistaa erikoisteippejä ja liimoja pakkaus- ja puunjalostusteollisuudelle. Pakkauksissa yhtiön syömähammas ovat vahvikenauhat.

Toimitusjohtaja Samuli Strömberg kertoo, että ideana on lisätä pakkausten lujuutta ja kestävyyttä niissä kohdissa, missä niihin kohdistuu suurin rasitus. Vahvikkeita voidaan käyttää esimerkiksi nuuttauksissa, kahvoissa ja kantoaukoissa.
-Vahvikkeiden avulla pakkauksiin voidaan saada myös uusia toiminnallisuuksia. Niitä voidaan vaikkapa pinota päälletysten tai niiden käyttöikää voidaan pidentää.

Oleellista on myös, että vahvikkeiden myötä toisaalla pakkauksessa voidaan käyttää vähemmän materiaalia, vaikkapa kauttaaltaan ohuempaa kuitumateriaalia.
– Vahvikkeiden ansiosta muuta materiaalia voidaan käyttää, painossa mitattuna, jopa 20 prosenttia vähemmän.

Lemtapesin vahvikenauhat eivät haittaa myöskään esimerkiksi kuitupakkauksen kierrätystä, sillä kierrätysprosessissa ne saadaan eroteltua muusta materiaalista.

Suurelle yleisölle Lemtapesin vahvikeratkaisut ovat tuttuja vaikkapa aaltopahvisista virvoitusjuomasalkuista. Sovelluksia on käytössä myös esimerkiksi raskaiden elektroniikkalaitteiden kuten keittiökoneiden pakkauksissa.
– Ratkaisujamme käytetään yleensä pakkauksissa, jotka on tarkoitettu suhteellisen painaville tuotteille ja kun pakkauksesta halutaan näyttävä, myyvä sekä käyttökokemukseltaan miellyttävä. Mitä suuremmat tuotantosarjat ovat, sen paremmin hyötymme tulevat esille.

Lue koko artikkeli

Related Posts

Kiinnostavatko pakkausalan uutiset?
Tilaa ilmainen uutiskirjeemme.

Tilaa tästä