...
...

Kuva: Marvaco

Painatustekniikan avulla vastuullisemmaksi

03.06.2021

Yritysten valinnat ja ympäristöteot ovat tällä hetkellä suuren huomion kohteena. Myllärin tuotteita valmistava Helsingin Mylly pyrkii toiminnassaan olemaan vastuullisuuden edelläkävijä. Tehtyjä valintoja ovat mm. keskittyminen lähellä tuotettuihin kotimaisiin raaka-aineisiin, luomutuotteiden valmistus, kierrätettävien pakkausmateriaalien käyttö, hiilijalanjäljen pienentäminen ja hiilineutraalin tuotannon käyttöönotto. Kun selkeimmät keinot on käytetty, tarvitaan uusia ratkaisuja. 

Helsingin Mylly on ensimmäisten joukossa hyödyntänyt EGP-painatusta (Expanded Gamut Printing), mikä on tehokas tapa vähentää pakkauksen ympäristökuormitusta. Yritys on nyt laajentanut EGP:n käytön fleksopainetuista joustopakkauksista myös offsetpainettuihin kartonkipakkauksiin. 

– Myllärin pakkausten GreenerPrinting -merkki viestii kuluttajalle vastuullisuudesta painatustekniikan valinnassa. Valtaosa Myllärin pakkauksista uudistuu vuoden 2021 aikana ja tässä yhteydessä saamme GreenerPrinting -merkin  näkyviin, kertoo markkinointipäällikkö Minna Anttonen.

Hiutalekoteloiden uudistus on toteutettu prepress-aineistot valmistavan Marvacon ja pakkaukset valmistavan Takon Kotelotehtaan kanssa EGP:llä. Vastuullisuuden ohella tämä on parantanut painatuksen laatua, vedosvastaavuutta ja tuotteiden yhtenäisyyttä eri pakkausmateriaalien ja painotekniikoiden välillä. 

Related Posts

Kiinnostavatko pakkausalan uutiset?
Tilaa ilmainen uutiskirjeemme.

Tilaa tästä