...
...

HeliCapTM 26 Pro -korkki. Kuva: Tetra Pak

Nyt korkki pysyy kiinni

31.03.2021

Tetra Pak on kehittänyt kierrekorkin, joka ei irtoa pakkauksesta niiden avaamisen jälkeenkään. Kiinteitä korkkeja tarjotaan myös kasvipohjaisina.

Uudenlaisen korkin kehittämisen vauhdittajana on ollut kertakäyttömuovidirektiivi (SUP). Yhteensä tämä vaikuttaa noin 40 erilaiseen Tetra Pakin korkilliseen pakkausmalliin.

– Kiinteiden korkkien suurin haaste on muutos, jonka tämä aiheuttaa koko arvoketjulle. Pelkästään Euroopassa tämä tarkoittaa, että yli 1000 pakkauslinjaa saattaa muuttua, ja yli 20 miljardia pakkausta on suunniteltava uudelleen. Tämä on tehtävä kolmen vuoden sisällä, kertoo  Lars Holmquist, joka on Tetra Pakin pakkausratkaisuista vastaava johtaja.

Ensimmäinen markkinoille tullut tuote on HeliCapTM 26 Pro -suljin, johon on kehitetty kierre- ja avauskonsepti itselukittuvalla saranalla. Korkki varmistaa elintarviketurvallisuuden ja tarjoaa samalla käyttäjäystävällisen kuluttajakokemuksen. Avaamis- ja sulkemistekniikka on todettu hyväksi kuluttajien keskuudessa, joten ratkaisu tarjoaa lisäetuja poliittisten vaatimusten lisäksi, todetaan Tetra Pakin tiedotteessa.

Related Posts

Kiinnostavatko pakkausalan uutiset?
Tilaa ilmainen uutiskirjeemme.

Tilaa tästä