...
...

Kuva: Metsä Group

Nyt etsitään luonnon tilaa kohentavia hankkeita

05.10.2021

Metsä Group perustaa vuosien 2021–2030 aikana toteutettavan ohjelman, jonka puitteissa se tukee Suomessa luonnon monimuotoisuutta ja vesistöjen tilaa parantavia alueellisesti olennaisia ja vaikuttavia kehityshankkeita. Nämä talousmetsien ulkopuolella toteutettavat hankkeet voivat liittyä esimerkiksi lintuvesiin ja kosteikkoihin, virtavesireitteihin, pienvesiin ja rantaluontokohteisiin, pölyttäjien elinolosuhteisiin tai uusiin vesiensuojelumenetelmiin.

– Yksi Metsä Groupin strategisista kestävän kehityksen tavoitteista on turvata luonnon monimuotoisuutta. Toteutamme talousmetsissä ekologisen kestävyyden ohjelmaamme, jolla turvaamme metsäluonnon monimuotoisuutta. Perustettavalla luonnonhoidon ohjelmallamme haluamme olla mukana parantamassa Suomen luonnon tilaa myös talousmetsien ulkopuolella. Panoksillamme ei ole taloudellisia tuotto-odotuksia, sanoo Metsä Groupin pääjohtaja Ilkka Hämälä.

Hankevalinta tehdään puolivuosittain. Ensimmäiset päätökset tehdään joulukuussa 2021, mihin liittyvä hakuaika päättyy marraskuun 2021 lopussa. Hankearvioinnissa Metsä Group tekee yhteistyötä muun muassa maa- ja metsätalousministeriön, ympäristöministeriön ja Suomen itsenäisyyden juhlarahasto Sitran kanssa.

– Tuemme talousmetsien ulkopuolisia hankkeita, joilla on selkeästi todennettava, luonnon tilaa parantava vaikutus. Eri keinoja ja kohteita on paljon. Toivon, että ohjelmamme saa laajaa kiinnostusta sekä rohkaisee myös kokonaan uudentyyppisiin ideoihin, ja täten saamme arvioitavaksi suuren määrän erilaisia hankkeita, Hämälä jatkaa.

Related Posts

Kiinnostavatko pakkausalan uutiset?
Tilaa ilmainen uutiskirjeemme.

Tilaa tästä