...
...

Stora Enson Cupforma-kartongista valmistettuja pakkauksia. Kuva: Stora Enso.

Nuoret suosivat kartonkipakkauksia

18.06.2019

Yli puolet suomalaisista nuorista kertoo valitsevansa elintarvikkeensa mieluummin kartonkiin kuin muoviin pakattuna, selviää Stora Enson ja Valion teettämästä kyselytutkimuksesta. Pakkausmateriaalin uusiutuvuus on tärkeää erityisesti ilmastonmuutokseen huolestuneimmin suhtautuville nuorille.

Toukokuussa 2019 toteutetun kyselytutkimuksen mukaan neljä viidestä 15–29-vuotiaasta suomalaisnuoresta on huolissaan ilmastonmuutoksesta. Hyvin huolissaan kuvaa olevansa puolet nuorista. Heistä kolme neljästä valitsee mieluummin kartonkisen kuin muovisen elintarvikepakkauksen.

Nuorille uusiutuva materiaali on tärkeä ominaisuus elintarvikepakkauksissa. Kyselyn mukaan uusiutuvaa raaka-ainetta pitää tärkeänä kaksi kolmasosaa nuorista, ja uusiutuvuus arvioidaan tärkeämmäksi ominaisuudeksi kuin pakkauksen kompostoituvuus tai helppokäyttöisyys.

Tärkeintä pakkausmateriaalin uusiutuvuus on ilmastonmuutokseen huolestuneimmin suhtautuville nuorille – heistä lähes 80 prosenttia kertoo uusiutuvuuden olevan tärkeää. Tärkeiksi pakkausominaisuuksiksi kyselyssä nousivat myös pakkausten rooli elintarvikkeen puhtauden ja laadun varmistamisessa sekä ruokahävikin vähentämisessä.

Nuorten suhtautumista ilmastonmuutokseen, elintarvikkeisiin ja pakkausmateriaaleihin valottava kyselytutkimus liittyy Stora Enson ja Valion Porin SuomiAreenalla järjestämään paneelikeskusteluun ”Fiilis vai fakta? Nyt murretaan ilmastomyyttejä pakkauksista ja ruuasta”.

Related Posts

Kiinnostavatko pakkausalan uutiset?
Tilaa ilmainen uutiskirjeemme.

Tilaa tästä