...
...

Tuotteen suojaus on pakkauksen tärkein tehtävä

17.04.2020

Koronavirus koskettaa yhteiskuntaa nyt monella tavalla ja myös elintarvikeketjun toimivuus on puheenaiheena. Pakkaus on tärkeä osa elintarvikkeiden toimitusketjua ja pakkausala on määritelty valtiovallan toimesta myös yhdeksi kriittisistä toimialoista Suomessa. 

Viime aikojen julkisessa keskustelussa ja jopa EU-lainsäädännössä fokus pakkausten merkityksestä on keskittynyt ketjun loppupään sinänsä tärkeisiin kysymyksiin, kuten kierrätykseen ja roskaantumisen välttämiseen.

Pakkauksen tärkein tehtävä on kuitenkin tuotteen suojaus ­– elintarvikkeet pakataan tuotantolaitosten hyvin hallituissa olosuhteissa. Pakkaus suojaa elintarvikkeita läpi koko logistiikkaketjun kuljetusten, varastoinnin ja vähittäiskaupan kautta koteihin. Pakkausten suojausominaisuudet mahdollistavat siis nykyaikaisen yhteiskunnan toimitusketjun. Myös ruokahävikin torjunnassa pakkauksilla on aivan olennainen rooli. Nyt volyymejään voimakkaasti kasvattavan elintarvikkeiden verkkokauppakaan ei olisi mahdollista ilman pakkauksia.

Koronakriisin keskellä Suomen Pakkausyhdistys ja Pakkaus-lehti tavoittavat nyt entistäkin suuremman yleisön. Olemme aloittaneet päivittäisen online-uutistuotannon PackNews.fi -uutissivustolla, samoin kuin viikoittaisen uutiskirjeen toimittamisen 10.4.2020 lähtien. Uutiskirjeen tilaajina on 6 000 pakkausalasta kiinnostunutta, joten se tarjoaa kattavan kanavan ilmoittaa yritysten uutuuksista alan osaajille. Pysy kanavalla – ja terveenä!

Antro Säilä

Related Posts

Kiinnostavatko pakkausalan uutiset?
Tilaa ilmainen uutiskirjeemme.

Tilaa tästä