...
...

Nestlé on Pohjoismaissa ja Suomessa kannustanut kuluttajia siirtymään kasvipohjaiseen ruokavalioon Hälsans Kök -brändin tuotteiden kautta.

Nestlé hakee paikallisia kumppaneita

12.02.2021

Nestlé on sitoutunut puolittamaan päästönsä vuoteen 2030 ja saavuttamaan nollapäästöt vuoteen 2050 mennessä. Tavoitteet koskevat koko arvoketjua. Viime joulukuussa julkistettu tiekartta sisältää muun muassa siirtymisen 100-prosenttisesti uusiutuvaan sähköön vuoteen 2025 mennessä, investointeja uudistavaan maatalouteen ja tuotevalikoiman muokkaamisen ympäristöystävällisemmäksi. Nestlé on maailman suurin elintarvikeyritys, joten toimenpiteillä on laajoja vaikutuksia ympäri maailman.

Pelkät maailmanlaajuiset toimet eivät riitä tavoitteiden saavuttamiseksi ja myös paikallisia toimenpiteitä tarvitaan. Nestlé on Pohjoismaissa ja Suomessa kannustanut kuluttajia siirtymään kasvipohjaiseen ruokavalioon Hälsans Kök -brändin tuotteiden kautta; lapsia opetetaan ja innostetaan terveellisempään ja kestävämpään elämäntapaan Nestlé for Healthier Kids -ohjelman kautta; lastenruokien tuotannossa Nestlén Turun tehtaalla käytetään ainoastaan uusiutuvia energialähteitä sekä varmistetaan, ettei kaatopaikkajätettä synny.

”Teemme Suomessa jo paljon päästöjen vähentämiseksi, mutta haluamme tehdä enemmän. Nyt etsimme kumppaneita, jotka jakavat kanssamme samanlaiset, kunnianhimoiset tavoitteet. Haluamme käynnistää projekteja ja tuoda käytäntöön toimia päästöjen vähentämiseksi sekä jätteiden kierrätyksen ja uudelleenkäytön lisäämiseksi. Haluamme kannustaa kaikkia etsimään keinoja kestävän ruoantuotannon kehittämiseksi, ”sanoo Suomen Nestlén maajohtaja Niina Koskinen.

Nestlén lastenruokatehtaalla Turussa lastenruokien tuotannossa käytetään ainoastaan uusiutuvia energialähteitä. Tehtaalla käytetty sähkö on tuotettu sertifioidusta vesivoimasta. Käyttettävät pakkausmateriaalit ovat 99 % kierrätettäviä ja niiden valmistuksessa on myös käytetty kierrätysmateriaalia.

Parempaa infrastruktuuria kierrättämiselle

Ruotsissa Nestlé tukee taloudellisesti yhdessä Ruotsin ympäristönsuojeluviraston kanssa yhden Euroopan nykyaikaisimman muovipakkausten kierrätyslaitoksen rakentamista. Uusi tehdas käyttää täysin uutta teknologiaa muovipakkauksissa olevien laminaattien erottamiseen, mikä mahdollistaa korkealaatuisten ja joustavien muovipakkausten kierrättämisen ja jalostamisen uusiksi materiaaleiksi ja tuotteiksi. TMR-yhtiön ylläpitämä laitos rakennetaan Ängelholmiin Etelä-Ruotsiin, ja sen odotetaan avautuvan tammikuussa 2022.

Related Posts

Kiinnostavatko pakkausalan uutiset?
Tilaa ilmainen uutiskirjeemme.

Tilaa tästä