...
...

Nestepakkausratkaisujen haastaja

24.09.2021

SIG Combibloc on erikoistunut aseptisiin nestepakkausratkaisuihin ja niiden tuotantolinjojen toimittamiseen ”avaimet käteen” -periaatteella. Aseptisissa pakkauksissa on hyvä barrieerisuoja ja erilaiset juomat säilyvät pilaantumattomina nestekartonkipakkauksessa ilman kylmäketjua ja -säilytystä. Tämä saavutetaan tyypillisesti polyeteenikerrosten avulla ja tarvittaessa barrieeria voidaan vahvistaa ohuella alumiinikerroksella erityisen herkissä tuotteissa.
– Pakkaukset, jotka eivät vaadi kylmäketjua, säästävät energiaa sekä logistiikassa että varastoinnissa. Ne myös mahdollistavat pidemmät myyntiajat, joten niiden kysyntä on nousussa, sanoo yrityksen myynnistä Pohjoismaissa ja Baltian alueella vastaava johtaja Perttu Sorsa.

Perttu Sorsa aloitti heinäkuun alussa SIG Combiblocin Pohjoismaiden ja Baltian alueen myynti- ja toimitusjohtajana.

Samaan aikaan, kun yritys täyttää muun muassa pandemian aiheuttamaa kysynnän kasvua, on myös työtä uusien innovatiivisten ratkaisujen kehittämiseksi jatkettu. Näin myös jatkossa pystytään vastaamaan kuluttajien nopeasti muuttuviin tarpeisiin. SIG on kehittänyt ratkaisuja vuosien mittaan ja innovointi on kestävän kehityksen ohella yksi yrityksen kulmakivistä.
– Tuotevalikoimassamme on erimuotoisia ja -kokoisia pakkauksia, joiden koot vaihtelevat 80 millilitran pakkauksista aina isoihin 2 litran pakkauksiin. Tuomme jatkuvasti markkinoille uutuuksia, joiden avulla asiakkaidemme tuotteet erottuvat kaupan hyllyssä ja joilla tuotantoprosessit voidaan optimoida, Baltian ja Pohjoismaiden markkinoinnista vastaava Karina Zawadzka kertoo.

Yksi innovaatioista on esimerkiksi täyttölinjasto, jossa yhdellä fillerillä voidaan täyttää eri muotoisia ja -kokoisia pakkauksia. Laitteisto ottaa huomioon erilaiset pakkausten muodot, tilavuudet, rakenteet, sulkemiset ja tekniikat, joten yhdellä linjastolla pystytään käyttämään useita kymmeniä pakkausvaihtoehtoja.

Kiristyvä regulaatio kirittää myös SIGin tuotekehitystä. Pakkaukseen integroitu korkki, jollainen pitää olla kaikissa EU:n alueella myytävissä juomapakkauksissa vuoden 2024 heinäkuusta lähtien, on jo ratkaistu SIG:ssä. Ensimmäisenä uudenlaista kierrekorkkia tarjotaan yrityksen CombiMaxx ja CombiSwift -tuotteissa.
– Nykyinen cLift-korkkimme täyttää jo lainsäädännön asettamat vaatimukset. Uudenlaisia korkkeja voidaan käyttää olemassa olevilla täyttölinjoilla ilman mittavia muutoksia, Perttu Sorsa huomauttaa.

Yksi klassisimmista aseptisissa pakkauksissa myytävä tuote on niin kutsuttu UHT-maito, joka ei vaadi kylmäsäilytystä.

Juomateollisuuteen nestekartonkipakkauksia ja niiden täyttölinjoja toimittava sveitsiläinen SIG Combibloc on globaali yritys, jolla on toimintoja 70 maassa. Pohjoismaissa yrityksen asemana on ollut olla vaihtoehto kahdelle suurelle nestekartonkipakkausten valmistajalle näiden kotikentällä.
Toiminta-alueen painopisteet ovat Euroopassa ja Aasian maissa, mutta toimintoja on myös Amerikassa.

Lue lisää Pakkaus-lehden artikkelista

Related Posts

Kiinnostavatko pakkausalan uutiset?
Tilaa ilmainen uutiskirjeemme.

Tilaa tästä