...
...

Muovien kemiallinen kierrätys hajottaa muovijätteen muovi- ja kemianteollisuuden raaka-aineeksi. Kuva: recyclingportal.eu

Neste kehittää muovin kemiallista kierrätystä

24.10.2019

Neste kehittää muovijätteen hyödyntämistä kemiallisen kierrätyksen avulla. Kumppanina Nesteellä ovat kierrätysalan yritys Remondis. Kemiallinen kierrätys tehostaa pakkausmuovien uusiokäyttöä.

Neste ja Remondis ovat tehneet yhteistyösopimuksen muovijätteiden kemiallisen kierrätyksen kehittämisestä. Yritykset keskittyvät kemiallisen kierrätyksen kehittämiseen ja kiihdyttämiseen tavoitteenaan saavuttaa yli 200 kilotonnin kapasiteetti muovijätteen prosessoinnissa vuodessa.

Kumppanuus yhdistää tiedotteen mukaan Remondisin osaamisen jätteenkeräyksessä- ja lajittelussa Nesteen kokemukseen ja osaamiseen öljynjalostuksesta sekä heikkolaatuisten jäte- ja tähdemateriaalien käsittelystä. Yritysten tavoitteena on rakentaa kemiallisen kierrätyksen ekosysteemi, jotta myös muut arvoketjuun kuuluvat yritykset voivat kehittää mekaanista kierrätystä täydentäviä kierrätysratkaisuja. Tämä ulottuu myös muoveihin, joita on nykyisin vaikeaa tai mahdotonta kierrättää.

Muovien kemiallinen kierrätys hajottaa muovijätteen muovi- ja kemianteollisuuden raaka-aineeksi käytettäväksi uusien korkealaatuisten muovien, kemikaalien ja polttoaineiden tuotannossa.

Related Posts

Kiinnostavatko pakkausalan uutiset?
Tilaa ilmainen uutiskirjeemme.

Tilaa tästä