...
...

Myös tekstiilit pääsevät puumuovipussiin

15.02.2021

Trikoovaatteiden, kylpy- ja kodintekstiilien, neuleiden ja sukkien valmistuttaja Black Moda Oy on laajentanut ensimmäisenä tekstiilialan yrityksenä pakkausvalikoimansa pakkauspusseihin, jotka on valmistettu Woodly-puumuovista.

Käyttöominaisuuksiltaan Woodly-pakkauspussit vastaavat tavanomaisia fossiilisia muoveja, joista läpinäkyvyys on yksi tärkeimmistä kriteereistä tekstiilien pakkaamisessa.
– Tekstiilituotteet ja vaatteet tarvitsevat kuljetuksen ja varastoinnin ajaksi pölyltä, lialta ja kosteudelta suojaavan pakkauksen, jonka läpi voi kuitenkin helposti nähdä, mitä pakkauksen sisällä on. Black Moda Oy:n tärkeänä tavoitteena on ollut löytää muovisten pakkauspussien rinnalle ekologisempia materiaalivaihtoehtoja, joiden käyttöominaisuuksissa ei kuitenkaan tarvitse tinkiä, Black Moda Oy:n toimitusjohtaja Marko Keski-Vähälä kertoo.

Woodly-materiaalin etuna on, että siitä voi valmistaa pakkauksia jo olemassa olevissa tuotantolinjastoissa eikä uusia laitoksia sen valmistamiseksi tarvitse rakentaa. Black Modan pakkauspussit on valmistettu yhteistyönä portugalilaisen pussivalmistajan kanssa. Ensimmäiset pakkauspussit tulevat suojaamaan Black Moda Oy:n oman Puuvillatehdas-tuotemerkin pukeutumisen klassikkotuotteita. Ne valmistetaan ja pakataan Black Moda Portugalin ompelimossa ja ne saapuvat Suomeen huhtikuun aikana. Esimerkiksi Puuvillatehtaan verkkokaupan asiakas voi saada käsiinsä tuotteen, joka on pakattu Woodly-materiaalista valmistettuun pussiin.

Black Moda Oy on vuonna 1996 perustettu suomalainen tekstiilialan perheyritys, jonka pääpaikka on Pirkkalassa ja se työllistää 19 henkeä. Yrittäjäperheen omistama ompelimo Black Moda Portugal, Lda Pohjois-Portugalissa työllistää noin 70 henkeä. Yrityksellä on oma vaate- ja kodintekstiilimerkki Puuvillatehdas ja äitiyspakkauksesta tuttu PikkuSet-merkki. Lisäksi yritys on vastannut jo yli 20 vuoden ajan RATIA-tuotemerkin vaatteiden ja tekstiilien tuotannosta ja markkinoinnista.

Related Posts

Kiinnostavatko pakkausalan uutiset?
Tilaa ilmainen uutiskirjeemme.

Tilaa tästä