...
...

Muovittomia leivoslaatikoita herkkukauppoihin

18.10.2021

Vantaalainen tarra- ja etikettipaino Data-Mate on aloittanut elintarvikekontaktiin soveltuvien elintarvikerasioiden ja tarjoilualustojen valmistuksen kohderyhmänään leipomotuotteiden valmistajat, herkkukaupat ja ruokakojut. Niiden materiaalina on Kotkamillsin biohajoava ja maatuva Isla Duo-kartonki, jossa on muoviton barrieerikerros, joka suojaa pakkauksen sisältöä ja estää kartonkia imemästä rasvaa tuotteesta. Myös käytetyt painovärit ovat biohajoavia. Tuotteet voi kierrättää kartonkina.

– Esimerkiksi leivoksia on totuttu myymään ja ostamaan valkoisissa rasioissa. Markkinoinnin näkökulmasta tärkeää painopinta-alaa jää hyödyntämättä. Brändätty rasia on jonkin verran kalliimpi kuin tukusta ostettu valkoinen rasia, mutta samalla luodaan lisäarvoa tuotteelle. Näyttävä, ekologinen ja vastuullisesti valmistettu pakkaus nostaa tuotteen ja brändin arvoa ostajan silmissä, Data-Maten toimitusjohtaja Samu Scheiman sanoo.

Data-Maten käyttämien painovärien turvallisuus on testattu Eurofinsin laboratoriotesteillä ja niillä on EU:n sertifikaatti maatuvuudesta ja biohajoavuudesta.

Related Posts

Kiinnostavatko pakkausalan uutiset?
Tilaa ilmainen uutiskirjeemme.

Tilaa tästä