...
...

Kuva: Suomen Uusiomuovi

Muovipakkaukset kiertoon aurinkovoimalla

22.06.2022

Suomen Uusiomuovi Oy ja Europress Group Oy ottavat käyttöön uudenlaisen päästöttömän jätepuristimen muovipakkausten kierrätykseen. Ensimmäinen aurinkoenergialla toimiva jätepuristin tulee pilottikohde Riihimäelle.

Riihimäen K-Citymarketin yhteydessä sijaitsevalla Rinki-ekopisteellä kuluttajat voivat nyt kierrättää muovipakkauksia aurinkoenergian voimin, kun Suomen Uusiomuovi Oy on ottanut käyttöön uudenlaisen muovipakkausten jätepuristimen. Päästöttömän CombiMax SMARTSolar -jätepuristimen on valmistanut Europress Group Oy. Aurinkoenergiaa hyödyntävä jätepuristin kierrättää muovipakkaukset puhtaasti.

Järeä ja tehokas puristin saa virtansa katollaan sijaitsevien neljän aurinkopaneelin kautta. Laite ei edellytä toimiakseen voimavirtaa eli sen käyttö onnistuu sielläkin, missä sähköä ei ole saatavilla, kuten esimerkiksi huvivenesatamissa. Se toimii äänettömästi ja on yhtä tehokas kuin voimavirralla toimiva laite.

CombiMax SMARTSolar -jätepuristinta kokeillaan Riihimäellä toistaiseksi. Kokeilujakson perusteella Suomen Uusiomuovi suunnittelee korvaavansa uusimisen tarpeessa olevat muovipakkausten jätepuristimet näillä laitteilla. Mahdollisuuksien mukaan vuonna 2023 uudet Rinki-ekopisteet varustetaan Europressin aurinkoenergialla toimivilla jätepuristimilla.

Related Posts

Kiinnostavatko pakkausalan uutiset?
Tilaa ilmainen uutiskirjeemme.

Tilaa tästä