...
...

Mondin pussipakkauksen materiaalista 12 % on saatu kemiallisesti kierrätetystä muovijätteestä. Kuva: Mondi.

Muovijätteestä lisää pakkausmateriaalia

07.10.2019

Mondi on esitellyt elintarvikkeiden pussipakkauksen, jonka materiaalista 12 % on saatu kemiallisesti kierrätetystä muovijätteestä. Coca-Cola taas on ensimmäistä kertaa käyttänyt meren muoviroskasta tehtyä kierrätysmuovia juomapullossaan.

Mondin materiaali on kehitetty yhteistyössä kemianjätti BASFin ja hedelmien sekä vihannesten pakkaukseen erikoistuneen COROOS-yrityksen kanssa. Uusi seisova pussipakkaus on elintarviketurvallinen. Tähän asti kierrätysmuovin käyttöä elintarvikepakkauksissa ovat rajoittaneet mekaanisesti kierrätettävissä olevan muovin määrä ja laatu sekä EU:n tiukat elintarvikepakkausten määräykset.

BASF on kehittänyt muovin kemiallista kierrätystekniikkaa, joka avaa uusia mahdollisuuksia muovin kierrätykselle. Kemiallisesti muovijätteestä saatava pyrolyysi-öljy avaa uusia käyttökohteita. Uutta pakkausta esiteltiin FachPack-messuilla syyskuussa.

Coca-Cola käytti merimuovia juomapulloon

Coca-Cola on puolestaan esitellyt PET-juomapullon, jossa on ensimmäistä kertaa käytetty meren muoviroskasta kierrätettyä muovia. Koe-erä käsittää 300 pulloa, joiden materiaalista 25 % on saatu Välimerestä ja sen rannoilta. Kokeella halutaan osoittaa, että kierrätystekniikan kehitys mahdollistaa kaiken laatuisen PET-muovijätteen uudelleenkäytön juomien ja elintarvikkeiden pakkauksissa.

Coca-Colan yhteistyökumppaneita projektissa olivat Ioniqa Technologies, Indorama Ventures ja Mares Circulares (Circular Seas).

Related Posts

Kiinnostavatko pakkausalan uutiset?
Tilaa ilmainen uutiskirjeemme.

Tilaa tästä