...
...

Kuva: SOK

Muovihaarukat pois eväsrasioista

29.04.2021

Pakkauksia uudistettaessa S-ryhmässä pyritään jatkuvasti vähentämään muovin käyttöä. Tämän vuoksi S-ryhmän omien merkkien valmisruokapakkauksista poistetaan muovihaarukat ja -lusikat kesäkuun alkuun mennessä. Muutoksen taustalla on myös tuleva EU-lainsäädäntö, joka kieltää muovisten kertakäyttöaterimien markkinoille asettamisen heinäkuusta 2021 eteenpäin. Aterimien poistaminen säästää vuositasolla yli 400 000 muovikassin verran muovia.

Erikseen myytävät muovipillit ja -kertakäyttöaterimet poistuivat S-ryhmän ruokakauppojen valikoimista jo viime kesänä, ja niiden tilalle on tuotu uusiutuvista materiaaleista tehtyjä vaihtoehtoja. Nyt valikoimista löytyy myös yksittäin myytäviä puukuituisia aterimia, joita voi tarvittaessa ostaa valmisruoka- ja välipalaostosten yhteydessä.

S-ryhmä on selvittänyt kuluttajatutkimuksen avulla, että kuluttajat eivät näe kertakäyttöaterimia välttämättömiksi ateriapakkauksissa. Enemmistö kuluttajista toivoo, että kaikki ylimääräinen muovi poistetaan elintarvikepakkauksista. Muovisten kertakäyttöaterimien poistaminen tuotteista tukee myös S-ryhmän kiertotaloustavoitteita.

Pakkausuudistukset ovat S-ryhmässä jatkuvaa työtä, jossa kiinnitetään muovin määrän vähentämisen lisäksi huomiota myös lukuisiin muihin asioihin, kuten pakkausten kierrätettävyyteen sekä kierrätysmateriaalien käyttöön.

Related Posts

Kiinnostavatko pakkausalan uutiset?
Tilaa ilmainen uutiskirjeemme.

Tilaa tästä