...
...

Uusia monomateriaalikalvoja käyttävät pussipakkaukset ovat esillä K 2019-messuilla. Kuva: BOBST.

Monomateriaalit yleistyvät joustopakkauksissa

22.08.2019

Vaikeasti kierrätettävien korkean suojaustason monikerroksisten materiaalien tilalle on tarjolla entistä enemmän täysin kierrätettäviä monomateriaaleja, jotka tarjoavat saman suojaustason. Painokoneiden valmistaja BOBST esittelee K 2019 -messuilla neljän kumppaniyrityksen kanssa uusia korkean tason suojausratkaisuja, jotka perustuvat uuden sukupolven polymeereihin ja soveltuvat joustopakkauksien valmistamiseen.

BOBSTin yhteistyökumppaneita ovat näiden ratkaisujen toimittamisessa Dow, Brückner Maschinenbau, Hosokawa Alpine ja Elba. Innovatiiviset uudet ratkaisut ovat messuilla esillä yritysten osastoilla.

”Muoviteollisuudessa on alkamassa yksi sen suurimmista muutosprosesseista kautta aikojen. Muovista käytetään maailmassa lähes 40 % pakkauksiin. Siksi meillä on velvollisuus vastata kestävän kehityksen haasteeseen ja esitellä korkeatasoisia ratkaisuja”, sanoo Stephan Maerz, Head of BU Web-fed, BOBST. Haasteeseen on hänen mukaansa vastattava nopeasti ja yhteistyössä.

Tuotekehitysprojektissa käytettiin erilaisia korkean suojaustason monomateriaalirakenteita kierrätettävien pakkauksien toteuttamiseksi. Jokainen ratkaisu testattiin perusteellisesti sen takaamiseksi, että kaikki alan vaatimukset prosessoitavuuden, suojauksen, turvallisuuden ja optisen laadun suhteen täyttyvät. Messuilla esillä olevat monomateriaalipussit (MDO PE, BOPE, BOPP and CPP) ovat merkittävien investointien ja intensiivisen tutkimuksen tulosta.

Messuilla on esillä myös BOBSTin ja Constantia Flexibles -yrityksen yhteistyössä kehittämät metalloidut itsestään seisovat PE-pussipakkaukset.

Related Posts

Kiinnostavatko pakkausalan uutiset?
Tilaa ilmainen uutiskirjeemme.

Tilaa tästä