Kuva: Cloetta

Monikieliset Aakkoset

19.05.2020

Tänä vuonna 50-vuotisjuhlaansa viettävien Aakkoset-makeisten kielivalikoimaa laajennetaan kesän korvalla. Makeispusseista voi jatkossa löytää Suomen virallisten kielten lisäksi venäjän, viron, arabian, englannin ja inarinsaamen kieltä. Uudet kielet näkyvät niin pussien painatuksissa kuin itse makeisissa, ja uudistuksen myötä karkeissa on erilaisia kirjaimia lähes 60.

– Näin juhlavuotena valjastamme Aakkoset-brändin hyvälle asialle – arvostamaan moninaisuutta ja auttamaan meitä ymmärtämään toisiamme. Uusien kielien tuominen Aakkosiin on meidän näköisemme iso teko, joka viestii Aakkosten ja Cloettan arvomaailmaa, kertoo Cloettan makeisten markkinointipäällikkö Maija Paakkanen.

– Kielet on valittu pusseihin niiden puhujamäärän ja merkityksen perusteella. Toivomme, että valitut kielet ilahduttavat mahdollisimman monia. Kirjaimet ja kielet ovat pusseissa iloisesti sekaisin – ihan kuin ympärillämme muutenkin, sanoo Cloettan makeispussien tuoteryhmäpäällikkö Heidi Pekkala.

Ensimmäinen Aakkoset-pussi, Salmiakkiaakkoset, tuli markkinoille vuonna 1970. Makeita sanailuja on päästy tekemään siis jo vuosikymmenten ajan. Kuluvan juhlavuoden aluksi salmiakkiklassikko tuotiin kauppoihin Original-versiona. Uudet kielet puolestaan valtaavat Aakkoset-pussit touko–kesäkuussa ja ovat saatavilla koko juhlavuoden ajan.

Kiinnostavatko pakkausalan uutiset?
Tilaa ilmainen uutiskirjeemme.

Tilaa tästä