...
...

Kuva; UPM/Joonas Linkola

Miten pahvia ennen valmistettiin?

17.06.2021

Pahvinvalmistukseen voi tutustua Verlan vanhassa tehdasmiljöössä, joka on jälleen valmis juhannuksen jälkeen alkavaan kesäsesonkiin. UPM:n omistamassa ja ylläpitämässä vanhassa puuhiomossa ja pahvitehtaassa Verlankosken äärellä vierailee kesällä noin 45 000 kävijää, joille Verla on turvallinen retkikohde museoalueen laajuuden ansiosta.

Tehdasmuseoon voi tutustua ainoastaan oppaan johdolla. Liput tehdasmuseon opastuksille kannattaa varata etukäteen museon verkkokaupasta. Museo on avoinna juhannuksen jälkeen joka päivä klo 10-18. Vilkkaimmat hetket ajoittuvat puolen päivän jälkeen, erityisesti viikonloppuihin, joten on suositeltavaa ajoittaa vierailu rauhallisempiin hetkiin päivän ensimmäiselle tai viimeisille opastuksille.

Verla siirtyy 15.8. suppeampiin aukioloaikoihin (ti-su klo 11-16). Syyskuussa opastuksille ei enää välttämättä tarvitse jonottaa, vaikka lippua ei vielä taskussa olisikaan.

Verlan vanha puuhiomo ja pahvitehdas on ainutlaatuinen kokonaisuus ja Unescon maailmanperintölistan ainoa metsäteollisuuden kohde. Tehdasrakennusten vanhojen koneiden ja pahvinvalmistuksen salojen lisäksi vierailua täydentävät näyttelyt, käsityöpuodit ja lounasravintola. Alueella voi nähdä myös esihistoriallisia kalliomaalauksia ja tehdä pienen metsäretken.

Verla sijaitsee Kymenlaaksossa ja on oivallinen päiväretkikohde myös pääkaupunkiseudulta. Tehdasmuseo on Sustainable Travel Finland -kohde.

Tutustu UPM:n Verlaan verkossa: www.verla.fi

Related Posts

Kiinnostavatko pakkausalan uutiset?
Tilaa ilmainen uutiskirjeemme.

Tilaa tästä